Să ne mai și distrăm, zic, ador să mă certe Jo că pierd timpul… Și mai e și luni dimineață.

Înainte de a mai adăuga la colecția virtuală noile tentative de agațament (sigur, selectate sumar, să aibă o brumă de umor în ele), țin să fac o precizare. O puștoaică de pe fb (unde le-am „prezentat” până acum în exclusivitate și deja regret că nu le-am făcut un „album”, având în vedere ce specimene bizare am întâlnit până acum) m-a „certat” că „ce-am avut cu cutare, de l-am dat de gol, a fost chiar politicos”… Răspuns: în afară de faptul că Mess și, mai nou pentru mine, Instagram, nu sunt saituri matrimoniale sau de dat întâlniri – nimic altceva.

În altă ordine, darea mea în vileag chiar a folosit uneori – au apărut prietene sau cunoștințe care au spus că și ele… etc. de aceeași persoană și nu văd nimic rău în a arăta modul de operare al acestora, care s-a dovedit a fi identic de fiecare dată.

Să începem cu francezul de pe Instagram. M-am distrat copios, evident, după ce l-am tradus cu google, deoarece la început încremenisem, neștiind ce vrea. Cuvinte ca dezolat, deranjament, incoerent îmi pluteau pe retină și toate ca toate, mi-am zis, dar să mă facă incoerentă..? În fine, m-am liniștit de tot după traducerea automată și am renunțat și la Insta – nu din cauza francezului, normal, ci a faptului că-mi ajunge fb, Instagram-ul fiind, totuși, al copiilor noștri.

Apoi rusul. Nu, Doamne ferește, nu m-a agățat niciunul și nici n-a insistat, în afară de sporadicul „buna ziua”, dar am căutat prefixul pe net și am încremenit din principiu, văzând că e most likely from Russia. Adică, evident, oricine din Ucraina ar fi putut avea, prin diverse împrejurări, numărul meu de telefon, nu ar fi avut cum să apară, gândesc eu, most likely…, mai ales că, din fericire, asta a fost tot.

De domnul de pe fb, licențiat, cum se vede, n-am mare lucru de spus, în afară de a-i sublinia impertinența (la el pare degajare) de a-mi cere numărul de telefon imediat după acceptarea prieteniei, pe care, btw, i-am respins-o ulterior. Deși inițial i-o respinsesem, de asemenea, dar a insistat și a doua oară i-o acceptasem.

Ultima poză e un sms. Ciudat și, desigur, o altă plasă, chiar dacă nu amoroasă. O plasă neaoșă, venită de la noi din țară. Tot nu înțeleg existența unor astfel de semeni, dar, iată, în afară de a nu le răspunde, nu am ce să le fac, neavând nicio idee unde aș putea reclama așa ceva (presupun că linkul e o cursă).