Un paznic la o galerie de artă se plictisea și, neavând ce face, s-a pus să deseneze ochi pe un tablou cu trei chipuri ovale și goale.

Cam așa arată la prima vedere o știre foarte recentă și un timp am lăsat-o ca atare, luând-o inițial drept banc bun al revistelor de umor și apoi, când am priceput că-i reală, am considerat-o drept umor intrinsec și involuntar.

Când valul provocat de știre s-a mai estompat, am fost și eu, totuși, curioasă de detalii. E vorba, așadar, despre Three figures, tablou avangardist pictat de Anna Leporskaya între 1932 și 1934 și asigurat pentru suma de 75.000.000 de ruble, adică 740.000 de lire sterline, iar restaurarea costă în jur de 4.000 de dolari sau euro, am uitat de când am citit…

Omul nostru, deci, adică paznicul, e, pare-se, un fost bodyguard de instituție privată și se mutase sau fusese închiriat, n-am înțeles exact, paznic la o galerie de artă privată. Era prima lui zi de lucru și, evident, a fost și ultima, imediat ce curatoarea galeriei a găsit tabloul cu ochi. În plus, va plăti o amendă și va face trei luni de închisoare, „dacă va fi găsit vinovat”, spun aceleași ziare.

Amuzamentul bonus – nu știu de ce, poate din cauza contextului politic actual – e că toate acestea s-au petrecut în Rusia.

Închei și eu mica știre cu un gând personal: pariu că omul acesta va înjura toată viața lui de acum încolo arta…!

Sursă foto: google, că e peste tot 😀