Darul care se numește Ehmeya

Ehmeya, o carte cu titlu misterios, o sinteză sufletească, ce te cuprinde prin emanații de curiozități.
Am găsit în eroina cărții o reprezentantă a multor fete și femei care se privește pe sine, dar nu în măsura în care nu mai știe dacă este ea sau vreo copie. Își analizează viața în funcție de evenimentele ivite, fără a trece peste ele cu ușurință, poate datorită puterii sale intelectuale, poate din dorința de a primi un pic mai mult de la viață, cu toate că-i apare în gând și acea blazare din cauză că, din motive de…
Lara nu este o femeie slabă și supusă, cumva victimă a vreunui defect trupesc, nu, nici dependentă de bărbat, toate conducând la o oarecare știrbire a personalității ei, ci, din contră, ea duce, vrea, aspiră, crede și cucerește cu ușurință. Testul cu viața îl dă în fiecare zi, dar capacitatea de a se dărui nu este o greutate, deși uneori pare epuizată.
O carte care pune întrebări prin personajele ei, în special prin Lara. Căutarea sensului în viață nu este o dezbatere filozofică, nu definește speculații metafizice ori teologice, ci doar simpla dorință de trăire a unei iubiri în toată frumusețea ei. Vârtejurile vieții prin care trece Lara îi aduc, spre perioada de maturitate deplină, hotărârea de a se desprinde, totuși, de monotonia în care exista de atâta vreme și reîntâlnirea cu iubirea adevărată, iubirea tinereții ei. Am parcurs o viață în același timp cu scriitoarea, cu personajul principal, cu ceilalți eroi.
De fiecare dată când termin o carte, am o părere de rău pentru că nu mai sunt de citit măcar două pagini. Recomand o carte plină de întrebări, cu multe răspunsuri, o carte cu o descoperire interioară plăcută, o carte care poate continua în imaginația cititorului, o carte care place, care dă speranță, care reprezintă un dar pe care-l pot deschide când vreau eu.

_________________

Rândurile de mai sus aparțin Lilioarei Macovei, redactor șef la Agora Artelor și Artă și Candoare și o femeie deosebită în restul timpului. Mi-am permis să le preiau și pe blog, fiind publice. De altfel, singura mea acțiune promo sunt cuvintele voastre despre scrisul meu.
__________________

Ehmeya

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3892930874118987&id=100002063382572