Primul meu spam – Nostrastella

arhivă personală

Cred c-am scris bine numele, nu îmi doresc să verific corectitudinea lui, nefiind politică.
Cred că și faptul că îi dedic un articol e greșit.
Dar această persoană (presupun că-i o persoană) este dovada vie de pe wordpress (la cele de pe facebook am renunțat demult) a incontrolabilității mediului virtual de care vorbeam.
Și nu numai, ci și a faptului că – iarăși – intuiția primează. Face ea (intuiția, nu persoana) ce face și-ajunge să câștige unde nici n-ar trebui să existe luptă.
Am intuit de la prima întâlnire virtuală că nu e cineva cu care se poate dialoga firesc, dar de, cum nu mă iau, de obicei, după nimeni până nu mă conving singură…
Din cauza persoanelor ca Nostrastella – pe care aleg să n-o caracterizez, deși cu siguranță nu o cunoașteți cu toții – am ajuns să înțeleg că iubirea necondiționată, iertările, toleranța, corectitudinea politică, justiția umană și alte „deziderate” moderne sunt inepții și că o viață cu adevărat normală e posibilă numai fără nostrastelle.
Nostrastella – aș încerca o comparație – este personajul acela rău din filme care ajunge conectat la aparate pe patul de spital și înduioșează cinefilul, reușește să scape și toată sala răsuflă ușurată, gata, poate devine bun, și, ce să vezi, se face și mai rău și dă să-l omoare pe protagonistul principal.
Nostrastella are, probabil, multe nume, pentru mulți dintre noi. Trebuie doar identificată conștient și ignorată cu sinceritate.
Îi cer, totuși, scuze Nostrastellei că am făcut-o țap ispășitor public al persoanelor toxice (încă un cuvânt după care nu mă dau în vânt, însă nu am altul la îndemână) cunoscute de mine, dar așa s-a nimerit.

36 de comentarii

 1. Sunt cateva persoane in WP care au un stil aparte de a comenta orientat strict pe ironie, critica nelipsindu-le sarcasmul atacand si devorand orice postare folosind cuvinte care intimideaza fiind destul de aproape de o jignire dar nu jignesc ca nu asta le este scopul, ci doar inteapa si fug, totul camuflat sub o masca.. Le-am intalnit comentariile sunt in general oameni care scriu bine, unii au chiar si carti. Nu cred ca sunt oameni rai doar ca asa au ales ei sa se exprime liber scriu ce gandesc ca doar ce-i in gusa, si-n capusa. Nu sunt un motiv de suparare si doar de ignorare.

  Apreciat de 3 persoane

  • Știu ce vrei să spui, dar nu are nici o legătură cu cea în cauză, care vorbește foarte scîrbos și jignește necamuflat. Camuflat e doar blogul, inexistent sau privat. Am vrut să las comentariul, pentru edificare – pot să îl pun oricînd la loc, dar chiar m-am gîndit că n-are rost să-și murdărească toată lumea spiritul cu abjecții.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Nu am scapat nici eu de ea!
  I-am raspuns dar astia nu discuta ca nu au cum:
  „…un exemplu tipic de postac platit sa spuna anumite lucruri.
  Cum il depistăm?
  In primul rând e anonim! Astia nu sunt sub propriul steag niciodata! Ei nu se reprezintă pe ei pentru ca nu au ce sa reprezinte!
  2. Sunt de partea „puterii” pentru ca in mintea lor au impresia ca vor fi poftiti la masa bogatilor! Nu o sa fie! Dupa ce nu mai sunt folositori sunt indepartati ca orice gunoi! A sa nu uit ca sunt doctor de boi; ca orice balega!
  3. Nu au niciodata argumente
  4. Metoda este aceeasi ca si la securitate ponegrirea: „Umple-l pe celalalt cu murdarie ceva tot ramane!”
  E trist ca exista astfel de oameni si mai trist este ca nu sunt putini de loc!”

  Apreciat de 2 persoane

 3. Unii au prea mult venin (deh, traume din copilărie, probabil), dar și mai mult timp liber! De l-aș avea și eu (timpul, nu veninul), Doamne, în care moduri as profita de el! Și niciunul nu presupune scuipatul veninului și improscatul mizeriilor! Acum am vazut ca a mai scris cineva din blogosfera despre acest personaj abject. Vai de „stella” ei!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Sunt plătită draga mea! Pur și simplu nu au suflet, nu au nimic de făcut și jignesc, apoi dispar. Nu pune la suflet. Mi se întâmplă des. Nici numai dau aprobare dacă nu găsesc blog. Treaba e că de multe ori își fac blog, jignesc, apoi dispar, sau sunt la privat. Au o problemă medicală săraci.
  Vise frumoase ❤️ te îmbrățișez cu drag 🤗

  Apreciat de 1 persoană

  • De obicei șterg, dacă și după ce corectez, dar asta cu „plătită” îmi place așa mult cuma ieșit, lasă-mă s-o las 😁😁
   Mi-a trecut de tot, dar recunosc că șocul citirii a fost mare…
   Îți mulțumesc, draga mea, vise frumoase și ție!

   Apreciat de 1 persoană

 5. Din experienta personala, daca vrei sa-i oftici trebuie sa-i ignori. Probabil ca unii sunt platiti (si) la numarul de reply-uri. Daca nu raspunzi o sa faca niste spume uriase dupa care n-o sa-i mai vezi vreodata, caci „time is money”. Mai sunt altii – comentacii – care probabil ca sunt platiti doar sa dea primul comentariu al unui post de obicei citit dar nu si sa tina conversatia. Deci nu vor reactiona (pe gratis) oricate mesaje ar genera. De rahat mod de-a castiga o paine, mai ales ca unii chiar par sa poata un pic mai mult.

  Apreciat de 1 persoană

  • Tipa asta e foarte pasională, am mai găsit trei comm în spam, și, foarte ciudat, nu numai ale ei, ci și ale unui/unei „dooorel”, fix în aceeași zi după ce m-am supărat eu, și care e direct în spam. Cred că are gașcă 🙂
   Ce-mi zici tu mi se pare abracadabrant. Dar am ajuns să cred că human being poate face orice.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.