La mulți ani!

Sîntem, în ciuda unei pandemii, din nou pe unde putem și în vîrtejul (toiul, mijlocul, apogeul – deși par mai degrabă o linie dreaptă) listelor, cumpărăturilor, planurilor, sărbătorilor lunii cadourilor.
În amețitoarea derulare a tuturor acestor „normalități”, deci, de care ținem cu dinți de ca și cum cineva ar vrea să ne ia un drept firesc, mi-am permis iarăși unele derogări.
Una dintre ele a fost ca, mai avînd cîteva telefoane de dat, știți, din alea obligatorii, să le las naibii brusc și să-mi sun două prietene bune și vechi. Cu una schimbasem de curînd cîteva emoticoane pe fb, dar era total irelevant, cealaltă nu cochetează cu nici o rețea de socializare.
Și să mă și văd cu a doua, în tumultul unui mall de sfîrșit de decembrie la care mă dusesem după un fleac, în trening, și eram inițial, evident, vag stresată de ținuta și de gîndurile mele – stres care mi-a trecut imediat ce am auzit fără să vreau, lîngă mine, două doamne impecabile din punct de vedere lumesc povestindu-și vulgar niscaiva intimități în cadrul generoasei intrări de la Meli Melo.
Au fost o mică magie întîlnirea și cuvintele împărtășite și am înțeles a infinita oară că lumea noastră nu e-n ce se vede, ci în ceea ce trăim și că vraja nu e-n beculețe sclipitoare, ci în pîlpîirea dinăuntru a fiecăruia dintre noi.
La mulți ani plini de lumina care nu se stinge și se pune-n cutiuțe după sărbători, dragii mei!

_____

Foto repr. fruugo.ro

43 de comentarii

 1. Issa, anul acesta ducă-se pe pietre seci, cum zice o vorbă bătrânească! Să se ducă şi să-i facă pârtie celui nou, care sper că va fi mai bun pentru întreaga lume.
  Îți doresc din suflet, să ai un an viitor şi mai bun ca acesta, să fii fericită, sănătoasă şi cât mai multe realizări literare!
  La mulți ani!

  Apreciat de 2 persoane

  • Pentru mine-a fost un an mai bun decît mulți din urmă, dar nu m-am mai dat mare cu asta, e vizibil și oricum tot se duc, trec, oricum ar fi 🙂
   Natura a inventat echinocțiile și solstițiile, dar noi, oamenii, am inventat anul nou si revelionul, probabil ca să mai resuscităm speranțe.
   Și eu sper să fie un an bun pentru noi toți, cu o normalitate nouă, în care să mai lăsăm exteriorul și să ne plimbăm și prin camerele noastre interioare. Nu noi două, că noi cred c-am făcut căi bătute deja :))
   Mulțumesc, Aura, să ai un an sufletesc reușit și plin și un an artistic în continuă desfășurare!
   La mulți ani!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.