Leapșă de Crăciun

1. Împodobește, Issa, bradul…!
E desfăcut, e pus, la dorința expresă a copiilor, același „nu facem și noi brad”, de parc-ar fi fost an cu brad nefăcut. Numai că anul acesta, dacă n-am mai luat globulețe noi, pe-alea vechi trebuie să le pun eu. Mai pun cîte unul cînd trec pe lîngă el și tot eu va trebui să finisez operațiunea. Eu și pisicile. Eu pun un glob, ele dau jos două.

2. Mîncarea
Chiar nu sînt adepta meselor tradiționale și mă oripilează orice opulență momentană, cea de genul „să fie”. Vor fi oricum piftiile (cu care am o relație ciudată, îmi plac la nebunie și mereu mă jur că o să mai fac și-n restul anului, dar… să-mi găsească cineva o explicație logică pentru care sfîrșesc prin a le face tot la sfîrșitul anului în curs…!).

3. Băutura
Eu, care sînt anti orice băutură, îmi vreau, totuși, crema mea de whiskey de sărbătorile de iarnă, pe care o personalizez, de obicei, cu multă cafea și gheață.

4. Curățenia
Nu-i de Paști și de Crăciun, e… de cînd e. Nu s-a inventat recompensă să bat covoare și să spăl geamuri pe frig, mai ales pe frigul de anul ăsta din casă.
Dar curățenia aceea cu două pisici zglobii și doi copii împrăstiați, eventual verișori și prieteni cu care s-o spulbere instant, curățenia aceea, deci, e.

5. Filme
Filme…? Netflix la greu. Am auzit că pe Protv au dat anul acesta Singur acasă de Moș Niculae, dar nu mi-am dat seama dacă era banc sau nu…

6. Cărți
Am încă mari restanțe… sînt ani de cînd citesc rar și pe fugă, mereu între două lucruri de făcut și între prea multă lume. Așa că am și visul de-a fi într-o zi cu părul alb si liniștită, într-un loc numai al meu, în care voi mai scrie un rînd, voi mai citi un capitol al altcuiva…

7. Cadourile
Huh… nu știu cum am făcut, de mi-au ieșit 7, deși am „copiat-o” pe Ana, de la care am luat leapșa. Inițial am citit-o la Diana, dar, nu știu de ce, era așa de profesional scris, impecabil, că n-am receptat-o ca pe o leapsă, ci mai degrabă ca pe un motivațional, advertorial, ceva în genul 😁❤
Cadourile mele, deci, sînt întotdeauna simbolice. Consider că omul căruia îi trebuie ceva își ia oricum singur, așa că nu dăruiesc pilote sau aparate de gătit, nici bijuterii, parfumuri sau altele din gamă, mai ales de cînd s-a terminat și cu cadourile școlare…

Acestea fiind zise, nici eu nu nominalizez pe nimeni, o preia cine vrea, dar vă doresc din tot sufletul zile magice de sărbători, cel puțin cu magia liniștii în suflet!

37 de comentarii

 1. Mi-a plăcut „să finisez operațiunea. Eu și pisicile.” :))) fiindcă îmi și imaginez 😀
  Singur acasă 2 a fost de curând pe ProTv, pe cel de Moș Nicolae, dacă a fost, l-am ratat. 🙂
  Și cum prepari crema aceea de whiskey? (m-ai făcut curioasă) ❤

  Apreciat de 1 persoană

 2. Eh, suntem cam in acelasi vibe, ca sa scriu si eu asa cum vorbesc, desi lumea dupa aia ma arata cu degetul ca m-am murdarit de engleza, deh, ce sa-i faci. Acum ca e leapsa, provocare sau ce o fi, sapte tot nu am putut scoate, desi poate reuseam, dar cam intindeam guma. Crema de whiskey te referi la un Bailey’s, nu? Sau Sheridan’s? Ori chiar o prepari tu? Sincer, si mie imi place, desi eu nu beau tarie, doar bere si vin rosu. Crema asta de whiskey e o placere decadenta, yum!

  Apreciat de 1 persoană

  • Așa, între noi, merge. Să vezi, apropo, că încă mai rîd, mi-a zis fiu-meu acum cîteva zile că a „avoidat” nu-mai-știu-ce… Am rămas mască reală și mi-a trebuit timp bun să mă prind că vine de la avoid… 😁🙄🤔

   Deci alea-s cremele ❤ a făcut si Zarea, dar e prea groasă, cleioasă, ciudată…

   Apreciat de 2 persoane

  • Si fiica-mea le are cu stilul asta. Eu nu le romanizez, le dau direct in engleza, barem. He he. De la Zarea nu am incercat, din ce spui mai bine zic pas. 😀 Alea Irish sunt bune de tot.

   Apreciază

 3. Piftia și lichiorul de ouă mi-au lipsit și mie, în ultimii ani. Cu primul fel m-am mai descurcat, dar la al doilea nu am știut rețeta și mi-a ieșit un lichior dezastruos (dar tot nu l-am aruncat). Nu știam rețeta și am crezut că alcoolul rafinat, ouăle și zahărul vanilat sunt suficiente. Frumoasă leapșă de sărbători, cu răspunsuri ”delicioase”.

  Apreciază

 4. N-o preiau că aş răspunde ca tine sau aproape ca tine. Care sunt excepțiile!? Piftia! O fac des! Nu fac brad de Crăciun! Sunt „eco”! Mâncare!? Strictul necesar: un cozonac, câteva sarmale, piftie şi a doua zi facem grătar!
  Issa, sărbători fericite! Să fii sănătoasă şi bucuroasă cu toți ai tăi!

  Apreciat de 1 persoană

  • Atîta am vorbit de piftii, că cred c-o fac în weekend…!! Deși, din cîte auzeam, nici nu se face de Crăciun, ci de Anul Nou.
   Și tu să ai sărbători liniștite cu dragii tăi ❤

   Apreciat de 1 persoană

 5. Faine răspunsuri în leapșa de sărbători. Mâncare sa fie totuși. De la sarmale și fripturi la cuptor la salate și dulciuri făinoase. 😁
  Altfel să fie brad împodobit. Ce mă intriga pisicul nostru Ghiță nu s-au interesat niciodată de el. 😁
  Sărbători frumoase, Issa! 😘❤️

  Apreciază

 6. Mă gândeam cât de greu trebuie să fie să ai în casă două pisicuțe și un brad împodobit.😃
  Cred că știu de ce faci piftii doar la sărbătorile de iarnă. Vara este prea cald, iar piftia se fierbe destul de mult, dar mai este ceva. Nu ţi se pare că seamănă cu un patinoar și o frumoasă scenă de iarnă? Asta dacă n-o întorci.☺ Atunci pare un deal înghețat.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.