Back to school, că e mai chic

Aș fi tăcut iar.
Dar am găsit la amintirile fb o poză tare dragă mie și nu vreau să se piardă.

Arhivă personală – facebook, 2016

Și pe fb – o doamnă căreia i-am dat un unfriend simplu, oricum de cîteva luni de zile de cînd îmi ceruse ea mie „prietenia” nu schimbaserăm nici un cuvînt.

I-am dat unfriend ca să nu mai văd așa ceva. O postare de azi, cu vreo 500 de distribuiri la ora unfriendului meu…

Arhivă personală

Poate c-aș fi rămas pasivă în continuare, la urma urmei influencerii de facebook mă lasă rece cînd nu mă lasă prea scîrbită, dar comentariile la ison m-au terminat.

Arhivă personală

În încheiere, o mică ghicitoare, ghici cine cu cine votează sau va vota. Pariu că doamnele care plîng după florile nedate – cu primarul suit pe masă, iar copiii distruși de tablete – cu primarul care stă atît de frumos și de netradițional pe o bordură…

27 de comentarii

  • Nu stiu numele primarului de acum patru ani din Sinaia, sau dacă a cîștigat ori nu. Nici nu m-a interesat.
   Dar imaginea e de un simbolism crunt. Reprezintă și exprimă exact ce trebuie 🙂

   Apreciat de 2 persoane

  • Sigur că se poate…
   Asta surprinsă de mine e doar o stare de spirit parentală virusată, ca să zic așa…
   Dacă nu-i făcea „distruși”, zău că nu ziceam nimic nici eu 🙂

   Apreciat de 2 persoane

 1. Issa, eu propun sa nu se mai dea nici manuale pt ca si alea transmit virusul……🤣🤣🤣
  Parerea mea e ca 80% dintre profesori sunt progesori-CD, adica repeta/scriu din manuale pe tabla de unde elevii copiaza pe caiete.
  Am si eu o intrebare….Oare un profesor de Istorie, Geografie, Biologie, Muzica, etc…..nu se plictiseste sa faca exact acelasi lucru in fiecare an? …an de an, an de an,…..pana o sa iasa la pensie.
  Dupa cum tu stii aceste „CD-uri” voteaza un partid rosu. Nu vreau sa-i laud pe ceilalti dar parca „mediocritatea si puturosenia” e la ea acasa in acest partid rosu.
  PS: La liceul unde e fiul meu, directoarea si cativa profesori o sa lipseasca….pt ca au virusul celebru…
  Interesant este ca elevii se bucura …..
  Asa-i viata …. crunta.
  PSS: Directoarea era din partidul rosu si era de 17 ani directoare. Foarte devotata, obedienta si evident multe „pile rosii” intrate in corpul profesoral al acestui liceu.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ca mai peste tot.

   Ba da, Cristi, se plictisesc teribil, unii o și spun și tocmai de aia e cum e totul. Elevii n-au ce să respecte, profesorii n-au ce să le dea. În general vorbind. De aceea ajungem iar la singura soluție, ca să zic așa: o programă națională nouă. Nouă, nu cîrpită.

   Apreciat de 2 persoane

  • Da, dar asta se poate face doar cu oameni NOI.
   Uite, nu am nimic cu ea, dar cand vorbeste Dna. Anisie la TV intotdeauna in urechea mea suna a „limbaj de lemn de profesoara”, e acel ceva corect gramatical, echidistant, dar niciodata nu-mi da incredere si nu ma face sa sper nimic.
   Eu cred ca ceva nou se va face cu oameni noi si fara „sugative obediente politic”, asta ca sa ma exprim „academic”….

   Apreciat de 1 persoană

  • Păi exact așa e. Limbajul de lemn e la el acasă în cărți, la catedre, la guvern, în presa aservită acestora. De ce crezi că s-a suit nenea ăla pe masă…? :)))) că nu-l asculta nimeni, îți dai seama. De ce nu-l asculta nimeni…? Etc.

   Apreciat de 2 persoane

  • Habar nu am de la ce partid e primarul din Sinaia dar ceea ce a facut in acel orasel se vede foarte bine. E luat ca exemplu de toti ceilalti din Poiana Tapului, Busteni, Azuga si Predeal si toti doresc sa acceseze fonduri nerambursabile de la EU pt a-si moderniza localitatile.
   Intamplator, am niste rude prin zona si stiu cum arata inainte Sinaia si cum arata acum.
   PS: Am si eu o pb „golaneasca”, 🤣🤣🤣🤣ma enerveaza ca trebuie sa platesc parcarea si asta ma enerveaza in Sinaia…🤣🤣, inainte erau si niste strazi unde nu plateai…..

   Apreciat de 1 persoană

  • :)))) e oraș turistic, cum e și Constanța 🤔😀 sau Brașov. Pe tine parcarea, pe mine toate prețurile mărite față de cele știute mă enervează…
   Noroc cu farmecul lor atemporal 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 2. Din pacate, unii oameni se incapataneaza sa traiasca in trecut. Da, partea aceasta cu mastile si regulile e tare nesuferita, mie oricum scoala mi se parea un fel de puscarie, daca ma mai obliga sa stau si asa, cel putin la liceu, cred ca nu mai mergeam deloc. De aici insa sa crezi cu tarie ca pana acum sistemul a fost lapte si miere (partea cu copii voiosi care se indreptau cu flori spre scoala mi-a scos o grimasa si un geamat, de la copilul care am fost). Scoala romaneasca asteapta de 30 de ani sa vina niste vizionari si sa o restructureze asa cum trebuie, sa folosim tehnologia, fiindca e un avantaj mare, in primul rand pentru educatie, nu ca sa spunem balarii pe fb.

  Apreciat de 2 persoane

  • Te ador pentru paranteza aia… ❤
   Da, partea cu floricelele si voioșia e de fapt visul de nani al părinților că totul merge mai departe cum stiu ei, pentru liniștea lor personală 🙂

   Apreciat de 2 persoane

 3. Am fost dascăl mulți, poate prea mulți ani în țară. Nu m-am plictisit niciodată…și nu mai spun nimic pentru că nu vreau să intru în polemică cu nimeni. Am fi putut avea programe noi, dacă vizionarii care au încercat să le facă ar fi fost lăsați să le dezvolte și să le pune în aplicare. Au fost doi, doar doi, vizionari. Ar fi fost un început!

  Apreciat de 1 persoană

  • Toată vara au făcut variante. Variante, de ca și cum împreună nu ar fi mers. Au renunțat la toate subit și total.
   Un gest incalificabil din partea unui guvern necalificat.
   Am un gol în suflet enorm pentru copiii ăștia.
   Iar lumea, mă scuzi, dar așa e, se plînge că n-a putut duce floricele la doamna.

   Apreciat de 1 persoană

 4. Issa, programele trebuie realizate de oameni de școală, care au viziunea viziunilor, pentru ca elevul de azi să se regăsească în societatea de peste 15- 20 ani. Și da, sunt dascăli prost pregătiți, dezinteresați! Și te miri!? Eu nu! Când la liceu intră copii de 4- 5, ce aștepți!? Aceștia au terminat sau termină liceul și ce fac!? Se înscriu la facultate. O termină cum o termină și intră, unde, Issa!? În învățământ. Cei mai mulți. Am zeci de povești cu astfel de „foști colegi”…
  Eu am părăsit țara pentru că am avut motive personale dure de tot, dar și din cauza situației absolut dezastruoase din școala unde lucram. După ce am plecat, la câteva luni, a fost destituită toată conducerea inspectoratului școlar și nu numai atât…dar pentru mine nu mai avea nici o însemnătate…
  Ajute-vă Dumnezeu!

  Apreciat de 1 persoană

  • Îți dai seama că și eu, ca mamă, văd cercul vicios creat. De ce urlu și eu să schimbe programa și să desființeze materii ca tehnologia, create special pt cei care nu-și găsesc alte slujbe…?

   Și o învățătoare psihopată (nu mai intru în detalii) a fost dată afară abia după ce am-am mutat copilul de la o școală; era la mijlocul clasei a doua și faptul i-a marcat (văd deja) tot restul vieții de elev. Lui și încă altor opt copii care s-au mutat în decurs de o lună dintr-o singură clasă.
   Chiar e prea tîrziu uneori.

   Îmi pare foarte rău de ce spui și tu… Foarte rău. Dar, cum se vede clar, nu e nimic de făcut.

   Apreciază

  • Cu o învățătoare am pățit-o și eu. Din prost și tâmpit nu-mi scotea băiatul cel mic. Și îl și bătea. Când mi-a spus ce se întâmplă, l-am mutat. Câtă „terapie” a urmat numai eu știu! Copilul acela „prost și tâmpit” este astăzi inginer proiectant pe structuri metalice în US. Este foarte apreciat și răspunde de proiecte de sute de mii de dolari.
   Primul pas care ar trebui făcut: scoaterea în regim de urgență a politicului din școală și declararea întregului sistem de învățământ „zonă liberă/ apolitică”. Pasul doi: concurs de creativitate didactică/ inovație didactică.
   Restul ar curge ca un râu năvalnic….
   A, școala în care am lucrat avea peste 800 de elevi. După declanșarea scandalului, în decurs de un an, au plecat aproape toți elevii. Azi, școala mai are 70 de elevi, fiind structură.
   Să auzim numai de bine!

   Apreciat de 1 persoană

  • Singura deosebire ar fi la apelative, mai nou sînt „handicapați” și „autiști”…
   Dar să trecem peste, că vorbim degeaba.
   Mi-a venit copilul de la școală puțin mai devreme cu 17 cărți în cls 6. Am remarcat chiar că trebuiau 18, dar văd că la sport n-au mai „produs” manual anul ăsta. N-am nici o speranță în pașii imaginați de tine 😦
   Să-ți trăiască proiectantul si să-și proiecteze toate visele!

   Apreciat de 1 persoană

 5. Da, am constatat și eu pe Facebook această tendință. Orice e altfel decât de obicei, este „îngrădirea” libertăților părinților și copiilor lor, negarea posibilităților de a face orele de acasă susținând că asta înseamnă dezastrul din învățământ.
  Ce mai? Dacă îi asculţi pe toţi, vine apocalipsa.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.