Dimineți de vară

În fiecare dimineață, în fiecare vară, după atîtea zile una după alta de caniculă, eu tot mai sper.

Fiecare dimineață începe ca un vis. Cu semi-întunericul ei, lumina aceea neîncepută, cu un vag vîntuleț răcoros, nori conturați peste un soare încă neivit. Și stă așa, un timp, această iluzie.

Timp în care mă gîndesc de fiecare dată și sper naiv că, în ciuda prognozelor și a experienței, azi va fi altfel. Vor rămîne norii. Sau măcar vîntulețul. Sau orice, să nu mai văd chibritul roșu de pe accuweather…

… Pînă la prima rază mare și puternică de soare, cînd mi se năruie plat și sec toate așteptările. În flăcări le arde cînd cade oblic din înaltul ei pe pămînt.

Și tot implacabil mă întreb, a cîta oară, umil, pînă la jarul ce se-adună înspre seară, dacă nici măcar de la vreme nu pot avea așteptări.

42 de comentarii

 1. Ai dreptate, Issa, căldura excesivă e tare deranjantă. Eu am decis să nu mă mai uit pe prognoza meteo și îmi iese chestia asta, cu succes, de vreo câteva luni, încoace. Și așa e vorba despre ceva ce nu pot controla.
  Azi, spre exemplu, la ora 9.26 a.m., este încă răcorică și eu, ca și tine, încă sper… 😊

  Apreciat de 2 persoane

 2. La noi a fost o zi ciudata, unde caldura si soarele arzator s-au combinat cu un vant aprig, intr-un mod destul de obositor. Diminetile sunt mai racoroase. Am avut pe aici nopti calde, tropicale, cu minima de peste 20 de grade, dar aseara chiar s-a facut racoare. Minunate florile din poza! ❤

  Apreciat de 1 persoană

 3. Sunt flori cătărătoare nu. am văzut o dată în trecere o casă care avea toată partea din față plină de minunății ca acestea, nu știu cumse cheamă dar mi-am promis că odată le voi avea și eu în curte!La mine astăzi nu e soare…dar nu plouă și nu a mai plouat de foarte mult timp. Am auzit la știri că se vor aduce rachete care fac ploaie…deci există și așa ceva!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Acum doi ani, in august, lucram intr-un orasel vecin, nu era seara in care sa ma intorc si sa nu ma prinda rapaiala, uneori atat de puternica de nici stergatoarele nu mai faceau fata. Acum parca toti norii se duc…in alta parte. Nici nu-mi mai aminteam de cand nu vazusem o ploaie adevarata, ieri dupa-amiaza in schimb, dupa atat timp si fara nici macar un semn, un tunet, un trasnet ceva, un nor ratacit si-a varsat vreo cateva galeti exact in gratarul abia incins pe terasa unei prietene la etajul 8. Pare ca pana si vremea ne pedepseste. Dar asa cum ai zis tu, nu ne ramane decat sa speram..

  Apreciat de 1 persoană

  • Super 😀 faza cu grătarul!
   Ce să vezi, și aici, tocmai azi, cînd m-am hotărît să-mi exteriorizez starea… n-am văzut picior de rază! Poate, mai pe seară, cîteva găleți și-aici… Vorba ta, sper 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 5. Așa o vară nu aș vrea sa mai fie vreodată. Stresantă. N-am înțeles nimic, ba soare care arde, vănt, zile făra soare. Azi plouă. Mâine nu se știe cu precizie, una spune meteo, alta e în realitate. 🙄
  Ador melodiile ei.❣

  Apreciat de 1 persoană

 6. Întradevăr, „chibritul” ăla dramatic al meteorologilor va trebui să ne învățăm cu el. Noi l-am provocat prin acțiunile noastre, în fine, să mă rezum la piesa minunată care am ascultat-o pentru prima data. A fost superbă..
  Mai caută și tu o pivniță, un beci, o cramă sau măcar mai făte că uiți ușa aia de la congelator deschisă..
  O săptămână răcoroasă îți doresc, Issabela !!!

  Apreciat de 1 persoană

 7. A plouat mocănește toată noaptea dar, cu toate ușile deschise și trei ventilatoare, termometrul din cameră s-a încăpățânat să rămână la 27,5 dă grade celcius așa că am schimbat din nou trei perne și-am conversat cu patru țânțari până pe la cinci, când mi-am adus aminte că am pastile.
  Cu 26 de grade în termometru, euforizat de duhoarea produsă, am comutat pe canalul de erotice și-am avut parte de jocuri mai perverse, nu spui ce, rușine!!! 😀

  Apreciat de 1 persoană

 8. Nu mă plâng, îmi place căldura. Bine, cred că la voi e mult mai cald și disconfortul mai mare. La mine nemulțumirile încep prin noiembrie încolo, odată cu apropierea iernii.🙂 Acum mă bucur de seninul cerului și „acele” raze de soare.🙂

  Apreciat de 2 persoane

  • Tânţarii m-ar nenoroci, fiind alergică, dar am norocul că la noi se împrăștie de câteva ori (de când dă căldura și până vine vremea rece) nu știu ce substanță de îi omoară. Da, în condițiile ăstea cred că vara devine greu de suportat.

   Apreciat de 2 persoane

 9. N-am crezut vreodată c-o să ajung să mă plâng de căldură în Belgia, dar nici c-o să-mi doresc ploaia. A fost sufocantă săptămână asta, am creierul terci. Nici să gândești nu mai poți, e totul în reluare, ca-n filme, gesturi mecanice, cu încetinitorul. Suportăm. Dar uite că mutatul la mare, într-o țară caldă, devine un proiect nerealist.

  Apreciat de 1 persoană

 10. Al meu fecior: iar îți umblă degețelele peste tot! Cum ai instalat-o, exact așa s-o dezinstalezi. Am vrut să am „rețete” şi mi-am încărcat telefonul cu niște chestii, de m-a durut capul. Abia după câteva luni am reușit să le șterg.
  Căldură!? Da, mare și la noi și umezeală și plouă zilnic torențial, după care umezeala e și mai mare. Eu sper să nu apară vreun uragan din văgăuna atlantică! Insă la voi vine toamna!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.