Maria

M-a sunat Maria.

Prima oară. De obicei o sunam eu pe ea și tot de obicei nu ne înțelegeam. Uneori chiar făceam exerciții înainte de convorbire, cu glas răgușit și în surdină, îmi verificam dicția.

Dar acum m-a sunat ea și a vorbit numai ea de la început pînă la sfîrșit. Calm, liniștită, cu grijă, n-ai cum să te impacientezi. Deși m-am pomenit, din reflex, deschizînd gura automat, ca peștele pe uscat, încercînd să articulez răspunsuri inutile.

Senzația că vorbești cu un robot, care, în plus, te caută el, e incredibilă și nu trece de mentalul meu setat altfel.

Era, da, Maria de la ING. Voi probabil vorbiți cu Ana, Andreea, alte fete la fel de răbdătoare ca Maria mea.

Voia să știe cît de mulțumită am fost de ultima vizită. I-am dat 5 din 5 la toate. Pentru efortul supra-omenesc de a comunica cu mine.

Și pentru că – am stabilit deja – sînt o fată bună.

_______________________

Foto repr. google.com

46 de comentarii

 1. Astia de la ING au un obicei si anume in fiecare an imi trimit un sms prin care imi amintesc ca am uitat sa actualizez datele personale (care sunt aceleasi in fiecare an) si ca atare au blocat cardurile pana actualizez datele.
  Te invidiez ca ai gasit o Marie buna la ING…
  Ufff, numai eu gasesc „ne-bune” la ING…🤣🤣🤣

  Apreciat de 2 persoane

 2. Nu am vorbit de ceva vreme cu un robot, îmi e dor. Am vorbit însă azi cu un om. O ea. Care m-a luat cu „tu” din prima. M-am bucurat, părea genul de conversație între prietene vechi. Am întrebat două chestii, mi-a răspuns în grabă, am mulțumit. Am fost sunată la 5 secunde după, să acord notă între 1 și 5. Am dat maxim, am crezut că e bine așa. După 5 minute, când să plasez online comanda, am realizat că ambele informații primite erau false. Să fac contestație la notă?

  Apreciat de 2 persoane

 3. Maria ta e o drăguță, altfel cum să primească așa note. Eu aștept să mă sune și pe mine. 😁
  Mi-ai amintit de o întâmplare. Mă duc la client cu un coleg. Facem ce trebuia și în plus că nu se descurca la ceva al lui. Și apoi vedem note peste o lună mici de la el. Cu prima ocazie ajung iar acolo și eu zic că nu ma răbda inima” De ce ați fost nemulțumit că am făcut tot?”. Zice ” Așa în glumă că și la concurență am dat la fel. Da’ ce e o problema???”. „Nu, doar la salar, nu ne mai arde de gluma”. 🙄😜
  O seara buna! Pupiciiii, Issa

  Apreciat de 1 persoană

  • Poate, dacă-i om. Deși au, frate, niște texte fixe și ei… Nu pot, că tare i-aș înjura, să le văd politețea rigidă din răspuns :))

   Apreciază

  • ING este una din puținele bănci la care n-am avut cont. Înainte de 2000 erau plini de fumuri, deschideau cont numai dacă aveai un capital peste o anumită sumă. M-au enervat, dar ăsta a fost norocul lor.

   Apreciat de 1 persoană

  • Rezonabilă, este o bancă ce nu-ți ia comisioane și îți dă o dobândă real pozitivă, cu care lucrezi ușor, online, care nu are pe nicăieri vreo clauză abuzivă și nu încearcă să te înșele la prima ocazie. Cred că sunteți prea îngăduitoare.

   Apreciat de 1 persoană

  • Pentru mine, astea-s criteriile. De aia mă cert mereu, le urmăresc clauzele, comisioanele. Acum, de exemplu. nu plătesc comisioane.

   Apreciază

 4. Am si eu o Maria…e Mitica 😀 😀 Sta peste drum de mine. Cand e vreo ceva la banca la care am cardul, vine si-mi spune: „Auzi…vin cu hartiile alea cu actualizarea, cu datele, cu alea cu alea „Rezolv rapid, in 5 minute 🙂
  apoi ma suna de la banca si-mi spune: da-mi si mie o nota mare 😀

  Apreciat de 1 persoană

 5. Super Maria. Si super tu! Eu nu reusesc sa le ascult pana la capat, inchid, dar niciodata inainte sa multumesc. De altfel, eu multumesc si la aparatele de cafea, asa ca… Weekend minunat

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.