Leapșa cu defecte

google.com

1. N-am răbdare. N-am și pace. Deși lucrez cu mintea, de cînd am conștientizat-o, în delir la ea. Cînd vreau ceva, cînd aștept ceva ce știu că vine, sînt zombie pînă se-ntîmplă. Aș vrea atunci, pe loc. Deși încerc să mă dau calmă și pasivă.

2. Uit. Nu ce-ar trebui, că eram zen demult. Uit chestii elementare. Așa că am început să mi le notez… Dar, cum viața le are pe-ale ei și ea, nu pot să nu remarc că înainte țineam minte tot și uitam de mine. Acum e, în sfîrșit, invers.

3. Visez prea mult. E un cusur. Peste tot citesc că omul normal ar trebui să fie un echilibru între emisferele cerebrale dreaptă și stîngă, or mie îmi lipsește cu desăvîrșire cea stîngă. E rău să ai atîtea vise imposibile. Dar mi s-a părut și mai rău să n-ai deloc. Iar cînd se împlinește vreunul, face cît tot neantul celor neîmplinite.

4. Sînt dezordonată. Dar aici chiar nu intervin, mi le mai așez pe toate numai cînd nu mai am loc de ele. Cît despre ordinea desăvîrșită… brr, îmi dă o stare de neliniște sau mă deprimă direct.

5. Sînt cam încăpățînată. Mi se mai pun uneori pete. Pe-un obiect, pe-o acțiune. Pe oameni nu mi se mai pun demult.

6. Jumătatea goală a paharului. Am înclinații de cînd mă știu spre ea. Îi zicea pesimism, acum e negativism. Și am prietene așa de mișto cu partea plină, că încă mă mai întreb cum mă suportă… probabil mă salvează umorul.

7. Sînt perfecționistă. Numai cine e, știe cît de rău e. Pentru că înseamnă că nu „merge și așa” niciunde și îți poți pune o lume întreagă în cap. Poți deveni paria sau poți claca, gîndind că poate-i, totuși, vina ta. Și toate astea simultan cu faptul că știi că n-ai cum altfel.

8. Sînt individualistă. Deși, cînd dau de-o echipă adevărată, sînt a ei toată. Dar e din ce în ce mai rar, așa că prefer deliberat să răspund singură de reușite și de eșecuri.

9. Sînt cam necasnică. Cu călcatul stabilirăm… și nici după gătit nu mă dau în vînt. Sigur că trebuie, dar să te dedici unei asemenea chestii… să ții musai să simți tu cubulețele alea de legume tăiate și migălite ore-n șir de mîna ta cînd s-a inventat chopper-ul… La urma urmei, in my defence, marii bucătari ai lumii sînt bărbați…!

Greu articol. De cînd l-am citit la Diana lucrez la defectele mele… să nu mai zic că pe unele le-aș trece la trăsături de caracter… 😀😀

47 de comentarii

 1. MI-a placut mult leapsa asta care lasa sa se mai vada pe langa cortina. 🙂 Mi-au placut raspunsurile, ideile, dar finalul ”apoteotic” 😀 m-a dat gata: ”Greu articol. De cînd l-am citit la Diana lucrez la defectele mele… să nu mai zic că pe unele le-aș trece la trăsături de caracter… 😀😀”

  O zi buna, Issa! Pupicii (sa enerveZ). M-a dat gata si muzica…stii tu. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Alor mei le spun de cîte ori vine vorba, cel puțin, că știi la ce prețbe eseul azi…! 😀😀 primul și ultimul cuvînt contează. Primul, să-l scoți din plictiselă pe profesor, îți dai seama că la un moment dat citește mecanic. Și ultimul, ca să-ți țină minte ideea, dintre atîtea.
   Asta-i teoria. Practica ne omoară :))))

   Apreciat de 1 persoană

  • Ei, na……
   Acuma mi se pare și mie simplu si elementar. Chiar mă chinui să-mi aduc aminte cine mi-a zis prima oară. Și nu mai cred c-a fost în școală, pentru că țin minte îmceputurile ale tipice ale tuturor textelor, cu ce-a zis Călinescu etc… Cred c-a fost, totuși, mai tîrziu…

   Apreciat de 1 persoană

 2. La punctul 1 nu semănăm, în rest, ca două picături de apă, dragă Issa 🙂 deși picăturile acelea sunt chiar identice. 😀 Adevărul e că abia de curând mi-am impus să am răbdare în toate, concentrându-mă pe „plăcerea călătoriei”, doar viața toată e compusă din călătorii spre ceva, iar atunci înțelept mi-am zis că ar fi să privesc doar la prezent, căutându-i farmecul, bucuria. Prea zen? 😉

  Apreciat de 1 persoană

 3. Am bifat si eu aproape toate dintre aceste defecte, de-a lungul timpului. Nu pot sa zic ca sunt dintre cele care se aplica mereu, mai degraba pe perioade – ex: am perioade cand n-am rabdare, altele cand am; perioade cand uit (mai ales in ultima vreme) 😀 s.a.m.d. Probabil punctul 8 m-a caracterizat mai mereu – se stie, sunt lupul singuratic.
  Am facut si eu leapsa acum vreo 3 ani, dar ca era cu doar cinci defecte. Pot sa las si link, daca imi permiti, sa vezi ce si cum.

  Apreciat de 1 persoană

 4. La 6 nici eu nu-s, la 7 depinde mult despre ce e vorba. Că și mie casele alea în care parcă nu stă nimeni, zici că-s muzeu, îmi dau ceva fiori deci perfecționistă nu-s cu casa, fără să însemne că e cocină la mine, cu 9… ăăă, ce înseamnă călcat? 🙄

  Apreciat de 2 persoane

  • Da, chiar, nu m-am gîndit la nici o legătură între perfecționism și curățenia lună, de spital (imaginar)… Sper să nu fie :))

   Călcat…? În picioare, în străchini, pe urmele cuiva, cu stîngul, cu dreptul, apa, pe inimă, de hoți… 31 de sensuri în dex, și nici unul ăla din contextul de față 😀😀😀
   Mulțam, Potecută, m-a uns pe suflet faza asta ❤

   Apreciat de 1 persoană

 5. Intru în echipă, dacă negociem 9. Ştii de ce!? Mie îmi place să gătesc mai ales când mă lasă baltă inspirația. Atunci să vezi bietele legume cum cad la datorie înşirate în bucăți de dimensiuni perfect egale. Şi nu e glumă! Ceapa!? Biata de ea, bobul de orez e mare! Şi printre cepe dărăbite şi oale clocotind, apare şi muza…
  Dezordinea!? Numai inteligenții îşi găsesc lucrurile în dezordine! Un psiholog a zis!
  Deci !?

  Apreciat de 1 persoană

 6. Am mai citit încă odată titlul să nu greșesc. Draga mea, dar sunt vreo două pe care eu nu le-aș încadra la defecte. Și mă refer la „visez prea mult” și „sunt perfecționistă”.
  Ce-ţi lipsește? Emisfera stângă? Fii serioasă, Issa! Majoritatea nu au niciuna.
  Cu perfecționismul e nasol pentru tine, dar e magnific pentru societate.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.