Antiadvertorial  sau VIVACY LEATHER versus HARD ROCK CAFE

Nu știu să zic cum mă simt. Mizerabil, că există astfel de fapte. Și un bine ciudat, căci la nevoie cunoști omul. Și firma.

Fapta e un… chiar nu știu cum să îi zic și folosirea invectivelor pentru a răspunde la alte invective trece sub pragul minim de demnitate.

Un individ cu vlog, Alexandru Bălan, cu priză la minori și cu sponsori, care a iscat un scandal zilele acestea – îl găsiți pe net din prima. Vulgar și incitator sexual, căruia i-au făcut sesizare mai multe ONG-uri și pînă și Poliția Română s-a autosesizat.

Prin bunăvoința și răbdarea altor oameni revoltați, am primit o listă de sponsori ai individului. Și, cu răbdarea și bunăvoința unei prietene, am trimis mai multor firme un text în care îi rugam să înceteze sponsorizarea sus-numitului. Eu și prietena respectivă – le-am împărțit între noi:

arhivă personală

Am primit răspunsuri rapid. Mulți știau deja, mulți încetaseră sponsorizarea. Răspunsuri frumoase, simple, umane.

Dar probabil că procesul decurgea prea monoton sau trebuia un contrast în peisaj, un reminder că subiectul acțiunii e, totuși, partea întunecată a netului, unde e posibil orice. Căci, cu o totală lipsă de profesionalism, ca să exprim frumos ceva urît, iată cum răspunde Vivacy Leather:

arhivă personală

Desigur că discuția nu a continuat, abordarea fiind atît de stridentă. Plus alternanța de pronume, ne-ar fi luat prea mult timp numai decizia de a-l folosi într-un eventual răspuns pe cel personal sau pe cel de politețe.

arhivă personală

Iar „acuzațiile” nu sînt nefondate, avînd în vedere fie și numai pozele de pe pagina lor fb, din care specific doar una aici:

pagina fb Vivacy Leather

M-am gîndit apoi, ca să-mi consum cumva negativismul indus de Vivacy Leather, că mai bine scriu despre ei, să se știe cu cine lucrăm zi de zi sau întîmplător, la nevoie.

În încheiere, pentru contrast și ca să nu se termine urît ceva oricum urît, iată și raspunsul Hard Rock Cafe.

arhivă personală

Eleganță, bun simț, respect, detalii în plus față de alte răspunsuri oricum pozitive. Și de la mine, pe lîngă consumație, reclamă cu drag de cîte ori se va mai ivi vreo ocazie.

41 de comentarii

 1. Felicitări pentru inițiativă și modul cum te-ai descurcat. Am semnat acum două zile o Petiție care circulă pe net cu tema asta, a stopării activității de vlogger a lui Alexandru Bălan.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Vă felicit pentru faptul că ați luat atitudine împotriva unui neisprăvit, care sper că nu va rămâne nepedepsit! De firma aia cu pielea n-am auzit până acum și sper să nu mai aud. Te-a revoltat răspunsul lor? N-o știi pe aia cu cine se aseamănă, se adună? La Hard Rock Cafe București am fost acum 3 ani. Mi se pare, din ce-am văzut, că nu prea au ce căuta acolo cei de teapa vlogărului ăsta.

  Apreciat de 4 persoane

  • Nu i-am pus eu capăt. Toți care ne-au răspuns o făcuseră deja cu o zi-două înainte, că luni parcă-i povestea, probabil în urma mediatizării negative.
   Dar e bine oricum. Si că au făcut-o, și că ne-au răspuns așa civilizat. Si că, mai existînd și alții ca vloggerul ăla, or să vadă că nu ține veșnic.

   Apreciat de 2 persoane

 3. Ce-mi place ca sponsorii lui, colaboratori, ce naiba sunt, au luat atitudine dupa ce s-a dat in ”vileag” deja atitudinea lui, acum cateva zile. PR-ul lor unde o fi fost?? Marketingul?? Nu-l urmaresti deloc pe cel ce-ti face reclama?? e suficient doar sa aiba nspe mii, sute, milioane de abonati??
  Ca Tu te lupti cu ei sa ia atitudine si sa faca ce trebuie e si mai de nenteles pentru mine. Ca unii frizeaza bunul simt, ce sa zic?? Bine le faci! Trebuie noi sa luam atitudine in cazul in care ceva nu ne convine – intotdeauna.
  Iti tin pumnii si sustin intru totul actiunile voastre. Bafta si spor!

  Apreciat de 2 persoane

  • Da, imaginează-ți, aberațiile ăluia aveau vreun an vechime…
   Sînt multe aspecte, majoritatea urîte. Dar e bine și așa, decît nimic, poate-i mai temperează pe alții. Individul a anunțat pe instagram că se retrage, că-i plin de amenințări :))
   Mulțumesc pentru empatia de care nu mă îndoiam 🙂

   Apreciat de 2 persoane

 4. Un mucos pe care nu am de gând să-l vizitez/vizualizez nici măcar de curiozitate. Tot ce știu e din citite. Dar omul ăsta doar a zis, pe când fostul episcop de Huși a și făcut. Iar de ieri e liber. Simt și eu c-o iau razna cu atâția ”nevinovați” în libertate. 😦

  Apreciat de 1 persoană

  • Parcă numai episcopii de x și y…
   Și, dacă nu scapă, stau 2-3 ani într-o închisorică și-apoi li se iau interviuri la Acces Direct de la Antena 1. De fiecare dată mă mir cum ne ține pămîntul.

   Apreciat de 1 persoană

 5. Ai citit ultimele știri? Ai aflat? Criminalul cu 6 morți la activ a fost eliberat după numai 21 de ani din 99. Și ghici ce? Își deschide vlog ca să dea sfaturi! Ăsta nu are interdicție de a deschide gura? Oare ce aș putea să învăț de la un asemenea individ? Simt că explodez 😦 (cam ca tine)

  Apreciat de 1 persoană

  • Ce nenorociți. Și ei, și tot ce le permite așa ceva.
   Nu, nu știam. Sper să sară lumea si pe el și să dispară, chiar si fizic, din orice spațiu. E inadmisibil. La fel de inadmisibil mi se pare accesul la net al nenorociților ăstora și faptul că-și fac, din închisoare chiar, grupuri de fani, cluburi etc… Ce fel de oameni sînt, sîntem?
   Aș împărți omenirea în două, oameni și indivizi, și i-aș separa fără grețuri pe indivizi. Pe insule și fără acces social la nimic, să se orice între ei, nu văd „drepturile omului” în povești din astea.

   Apreciat de 1 persoană

  • Mulțumesc.
   Pare că s-a retras singur. Nu de principii sau de conștientizare, ci pentru că, spunea, e speriat că a primit multe mesaje de amenințări…
   Nu e soluție. E doar mai mult decît nimic.

   Apreciat de 1 persoană

  • Nici gînd, scuzele lui au constat în faptul că a „specificat clar” că era „divertisment”, să nu creada lumea altceva. Um fel de stand-up…
   Nu înțelege nimic, i se pare firesc să se amuze așa, dar i-e frică de amenințările din mesaje.

   Apreciază

 6. Uite, e ceva bun, că dacă lumea de bună credință se mobilizează, netrebnicii mai dau un pas înapoi.
  Ar trebui „amuzat” și cu o pedeapsă legală! Așa, să nu uite cumva și după un timp să dea curs și altor „idei”!
  Săptămâna frumoasă, cu bucuria muncii răsplătite! 🤗

  Apreciat de 1 persoană

 7. Buna Issa!
  Cica l-au arestat noaptea trecuta pe acest individ.
  Ca sa parafrazez ceea ce am citit pe un alt site cu pamflete, sper si eu ca in arest, colegii de celula l-au primit asa cum ii place lui ; Ca pe o adolescenta!
  😊😊😊😊

  Apreciat de 1 persoană

  • E retinut pt 24h de politie, evident ca apoi trebuie sa mearga in fata judecatorului ca sa vada daca o sa stea 30 zile sau sta acasa sub control judiciar pe timpul anchetei. Pana la urma ceea ce conteaza e ca nu a fost ignorat de autoritati si ca intr-un fel sau altul isi primeste ceea ce merita.
   O zi buna!

   Apreciat de 1 persoană

 8. Intru totul de acord cu tine Issa. Chiar azi l-am vazut pe acest ,,specimen” la o televiziune, dand o declaratie ,,mea culpa” . Amploarea luata de fenomenul ,,internet” depaseste uneori bunul simt al unora, care in goana lor dupa bani si nemurire,trec fara scrupule cu bocancii peste inimile unor tineri inocenti. Trebuie sa dam ,,delete” unor asemenea impstori , si sa cerem legiuitorilor sa-si faca datoria .

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.