Nu știu să zic cum mă simt. Mizerabil, că există astfel de fapte. Și un bine ciudat, căci la nevoie cunoști omul. Și firma.

Fapta e un… chiar nu știu cum să îi zic și folosirea invectivelor pentru a răspunde la alte invective trece sub pragul minim de demnitate.

Un individ cu vlog, Alexandru Bălan, cu priză la minori și cu sponsori, care a iscat un scandal zilele acestea – îl găsiți pe net din prima. Vulgar și incitator sexual, căruia i-au făcut sesizare mai multe ONG-uri și pînă și Poliția Română s-a autosesizat.

Prin bunăvoința și răbdarea altor oameni revoltați, am primit o listă de sponsori ai individului. Și, cu răbdarea și bunăvoința unei prietene, am trimis mai multor firme un text în care îi rugam să înceteze sponsorizarea sus-numitului. Eu și prietena respectivă – le-am împărțit între noi:

arhivă personală

Am primit răspunsuri rapid. Mulți știau deja, mulți încetaseră sponsorizarea. Răspunsuri frumoase, simple, umane.

Dar probabil că procesul decurgea prea monoton sau trebuia un contrast în peisaj, un reminder că subiectul acțiunii e, totuși, partea întunecată a netului, unde e posibil orice. Căci, cu o totală lipsă de profesionalism, ca să exprim frumos ceva urît, iată cum răspunde Vivacy Leather:

arhivă personală

Desigur că discuția nu a continuat, abordarea fiind atît de stridentă. Plus alternanța de pronume, ne-ar fi luat prea mult timp numai decizia de a-l folosi într-un eventual răspuns pe cel personal sau pe cel de politețe.

arhivă personală

Iar „acuzațiile” nu sînt nefondate, avînd în vedere fie și numai pozele de pe pagina lor fb, din care specific doar una aici:

pagina fb Vivacy Leather

M-am gîndit apoi, ca să-mi consum cumva negativismul indus de Vivacy Leather, că mai bine scriu despre ei, să se știe cu cine lucrăm zi de zi sau întîmplător, la nevoie.

În încheiere, pentru contrast și ca să nu se termine urît ceva oricum urît, iată și raspunsul Hard Rock Cafe.

arhivă personală

Eleganță, bun simț, respect, detalii în plus față de alte răspunsuri oricum pozitive. Și de la mine, pe lîngă consumație, reclamă cu drag de cîte ori se va mai ivi vreo ocazie.