SuperBlog – un alt happy end

facebook, undeva pe-acolo

Altă cortină peste al doilea SuperBlog al meu, despre care iar zic că-i ultimul (zîmbete justificate).

Am luat și patru premii, parcă, nu le mai înșir, că nu-s spectaculoase, n-am mai atins mulțumirea celor 100 de puncte, doar pe a celor 99, de cîteva ori – probabil contrabalansează (alte zîmbete…).

În schimb un 99, cu premiul lui cu tot, a fost la un sponsor pe care aveam așa o chestie nedefinită de data trecută, că scrisesem contestația imediat după probă – evident, n-am mai depus-o (cine-o fi, întrebare retorică).

Iar alte multe puncte am pierdut la un alt sponsor cu care nu am rezonat neam nici în ediția precedentă. O greșeală tehnică inexplicabilă pentru mine, deși e a mea și din cauza căreia am ajuns în clasamentul finaliștilor doar pe locul 7 (mirare pozitivă).

Față de locul 21 din toamnă, e ceva și nu-s tristă deloc, că nu mi-am propus nicio clipă să cîștig SB – decît poate din întîmplare – ci să îmi dau seama despre mine însămi cam ce vreau.

Și mi-am dat. Căci între timp am participat la primul meu concurs de poezie națională (Radu Cârneci), la care am cîștigat o diplomă de merit și un loc într-o antologie. Un concurs la care prietenul nostru comun, Lucian Bureriu, a luat locul 3 – profit să îl felicit încă o dată. Departe de a nu mă bucura sincer pentru el – activitatea și experiența noastră literară nu pot fi comparate – sînt chiar mulțumită de mine însămi și plină de alte proiecte literare… (cîteva aplauze pentru mine sau pentru cine vreți voi).

Adică, în concluzie, vreau literatură, nu advertoriale.

Între alt timp am nimerit – karmic, aș zice, avînd în vedere cartea respectivă – într-o retroversiune în rusă a unei cărți spirituale care îmi umple tot timpul pandemic, pînă la ultima secundă.

Iar între același timp o prietenă bună și veche și cu ceva cărți la activ, dezamăgită de politica editurilor de la noi, și-a făcut propria ei editură, căreia, dacă o să vrea, o să-i fac și un advertising direct și în a cărei ființare o să investesc și eu sufletește. Căci mie mi se pare de mult scopul meu pe pămînt să am grijă de cărți, să iasă de sub tipar corecte și frumoase.

De aceea spun că asta a fost toată povestea mea cu SB – un timp și spațiu intermediar care acum îmi pare să fi fost obligatoriu de străbătut și o idee în urma căreia o să-mi rămînă mereu sentimentul de am fost acolo, am făcut asta (posibil zîmbet nostalgic al altor foști participanți).

Iarăși, mi-au rămas oameni noi în urma SB – mai aproape sau mai departe, dar oameni. Concursurile, cînd își ating scopul inițial și aparent invizibil, unesc, nu despart: Diana, Roxana Elena, Ioana R, Mona. Iar scrisul lor merită citit.

Cu Mona e chiar o ciudată și întreagă poveste… nescrisă prin care am ajuns la acest sentiment (rîsete, e de bine) și aștept s-o citesc într-o zi literar, nu advertorial, acolo îi e locul.

Dac-am uitat pe cineva nou și drag mie prin fapte sau scris, reeditez după…

În încheierea firească a oricărui text, aceiași Claudia și Albert, eroii nevăzuți ai poemului în proză numit SuperBlog, la ale cărui ritm și rimă lucrează continuu.

Mult succes tuturor mai departe (și mie, desigur…), mă scufund iar în traducerea mea spirituală, ea fiind și motivul pentru care ajung mai rar momentan pe wordpress (gînduri bune reciproc).

43 de comentarii

 1. Multe, multe felicitări dragă Issa!!! Mă bucur enorm că ți-ai auzit cuvintele și acum le urmezi pe drumul lor , drumul tău! Să ai inspirație, să fie cum îți dorești tu!
  Îți mulțumesc foarte mult că-mi ești. Este o onoare și o încântare că te-am descoperit. Pe tine ca om și scrisul tău.
  Te îmbrățișez tare 🤗❤

  Apreciat de 2 persoane

  • M-aș fi putut vizualiza și pe 3 sau 4, cu ceva efort, dar, prietenii mei știu deja, am fost cam prima mereu care terminam articolele, am fost și „certată” chiar, iar „documentarea” mea era cam de 5-10 min pe probă… :)))
   Pe 1 și 2 – nu, acolo e altă chestie, reclama e sufletul comerțului, iar comerțul nu poate fi visul meu…!
   A fost un joc frumos 🙂
   Mulțumesc mult, Elena!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Importante sunt participarea, determinarea, implicarea, curajul și pentru toate astea te felicit din suflet. Mă bucură să știu că iti definești clar ceea ce îți dorești!
  Poate vei împărtăși idei și din traducerea spirituală, eu le aștept cu interes!
  Succes și inspirație pentru toate alegerile! 🤗😘🍀🌞

  Apreciat de 1 persoană

 3. Să-ți mărturisesc ceva, Issa!… Mai devreme era prea din vreme, știi cum se spune 🙂
  Le-am ținut pumnii tuturor participanților, că așa e frumos (nu și posibil, deși chiar am încercat 🙂 ), însă hai să spun drept că am ținut cu tine, anume. Rog să nu fie nimănui cu supărare că am avut și eu concurentul meu preferat, dar am să mă explic îndată de ce ai fost tu, și nu altcineva…Vezi, eu îmi tot aruncam ochii pe SB și gustam, apreciam, aplaudam. Ba chiar îmi propuneam de fiecare dată, ca la „viitoarea” ediție să nu mai ratez participarea… Însă mereu șovăiam și îmi retrăgeam pasul de la linia de start, fără să-mi explic de ce, că doar mie îmi plac pe bune competițiile și mă stimulează. Când te-am văzut pe tine acolo, cumva era ca și cum eu însumi participam, regăsindu-mă în modul tău inedit de abordare a temelor. Mie desigur îmi plăceai mult, dar erai atipică. Nu puteai ocupa un loc 3, 11, sau 7. Erai ori pentru locul 1, ori… Eu în felul acesta vedeam lucrurile. Așa că până la urmă e chiar foarte bun rezultatul, dacă stăm și ne gândim. Au fost destui iată, care te-au plăcut. Și m-a ajutat și pe mine să-mi înțeleg reținerile. Știam că întocmai ca și tine, eu când alerg, păi galopez cu bucuria nărăvașă a cailor năzdrăvani ce fac câte o tură în plus pe la tribune și prin spatele lor, oriunde prin afara culoarului desemnat de norme și canoane și abia apoi revin pe pistă. Ce mai contează locul? Să ne păstrăm bucuria aceasta de atunci și până hăt, încolo! Să tot fie teren sub picioare, că poftă de goană se mai găsește, nu-i așa?…

  Apreciat de 1 persoană

  • Exact, „atipic” e cuvîntul perfect pentru abordarea mea a unui concurs cu reguli nescrise, dar totuși reguli, pe lînga cerințele obligatorii. De aceea m-am bucurat de rezultat, nu am cum să mă prefac că nu :))
   Deci se poate. Așa cum în toamnă s-a putut să cîștige locul 1 Dana Codori, cu un blog fără domeniu și m-am bucurat ca pentru mine însămi, deoarece nutresc un dispreț poetic față de tot ce e SEO și comerț 🙂
   Iar faptul că la un moment dat am început să scriu numai în versuri… a însemnat, pur și simplu, că nu mai eram în stare să scriu o laudă mascată nimănui, indiferent de, dar nu voiam nici să renunț și-atunci am început să mă joc…
   … Uite că m-ai făcut și pe mine să mărturisesc diverse. Îți mulțumesc mult pentru susținerea deosebită și… n-am nici um sfat, dacă te hotărăști vreodată. Doar că pare evident că o să-ți fie cam greu… :))
   Mulțumesc iar 🙂

   Apreciază

 4. Eu intai ti-am zarit avatarul si un comentariu lasat pe Potecile cu dor, am trecut sa vad ce „se mai intampla” si am plecat fara sa spun nimic. Te-am revazut in toamna printre superbloggeri si de atunci m-am abonat la tot ce-ai scris.Ai un fel aparte de a transmite parca si emotii ori stari greu de transmis ceea ce nu e deloc, dar deloc usor. Ma emotionezi si ma faci sa plang, ori ma umpli de o naiva bucurie. Se intampla ceva cu mine ori de cate ori vin pe aici!
  Iti multumesc sincer pentru gandul bun si recomandare si vreau sa te invit in cadrul rubricii mele de interviuri cu mamici.
  Esti un om delicat, Issabela si as vrea sa ne citim si peste zeci de ani! Cat mai multi cu putinta. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Vin cu mare drag. Dacă e un domeniu mai puțin „atacat” de mine, e doar pentru că ai mei mi-au crescut și acum m-am întors din nou spre mine însămi.
   Dacă uit, trage-mă de mînecă prin ce mijloace vrei tu, arunc acum o privire și îmi pun un reminder.
   A fi mamă rămîne sensul existenței înainte de orice alt sens personal, ca scrisul 🙂
   Cred că Potecuța e loc de multe intersecții… 🙂
   Mulțumesc mult și eu pentru gîndurile directe și frumoase!
   Chiar mă gîndeam ca, cîndva, cînd n-o să mai am ce face, să încep ceva de genul cam cum ne-am văzut, ce s-a schimbat și cum ne vedem unii pe alții, cei ce ne rămînem în timp. Poate într-o zi sau poate o face altcineva pînă atunci 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 5. Incep cu „felicitări”! Le meriți pe deplin, un loc 7 este onorant şi onorabil, chiar dacă, după părerea mea, trebuia să fii muuuult mai sus! Pentru mine eşti prima! Mă bucur că prietena ta vrea să-şi înființeze propria editura, sper să reuşească. Mai nou, editurile au o problemă. Mai nou nu de ieri-alaltăieri! Am scos prin anii ’90 o carte pentru copii. Cu bani luați împrumut. Cartea s-a epuizat rapid, dar editura mi-a tras preşul! Când cărțile au fost gata, mi le-a pus în brațe, deşi alta a fost înțelegerea. Şi nu a fost singura experiență ciudată cu editurile, dar nu le mai înşir.
  Issa, îmbrățişări!

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulțumesc iar…! ❤
   Și eu mai știu povești din astea de pe la prieteni care-au publicat deja. Tot felul. Că, cum zici, au promis distribuții sau lansări și n-au făcut. Sau că vinzi tu și banii rămîn la ele, nu știu exact, încă n-am intrat și pe-aici, mi-e totul la nivel de informație.
   Dar am de gînd să public, totuși, și eu și presimt subiecte noi de blog… :)))
   Zi frumoasă și ție! Pe-aici plouă și azi și mă bucur, că-mi și place și nici nu mai regret atîta statu-n casă 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 6. Te felicit pentru 7-le obținut. Cu siguranță ți se potrivește bine un loc mai în față.

  Zâmbet nostalgic și la mine, am fost o dată pe acolo. Am „prins” și 100 pct, dar tot numai o dată. Si un loc 50. Jos, știu, dar eu l-am prețuit cum se cuvine. Din mai multe perspective.

  Scrii pe agonia sau poezie.ro? Parcă de acolo îl știu pe L Bureriu. Sau din citapedia? Oricum, de pe net. Nu mă învârt în cercuri literare eu, asta-i clar, dar i-am remarcat prezența. Sau existența. 😊

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu, nu știu de agonia sau poezie.ro, m-ai făcut curioasă, sînt copil mic pe wordpress, eu de aici îl știu pe dl Bureriu 🙂
   Mulțumesc pentru aprecieri!
   Chiar, „Amintiri din SuperBlog”, poate, într-o zi… 🙂

   Apreciat de 1 persoană

  • Eu am fost pe poezie.ro, ei au un stil aparte, gen morbid,tu dacă ești optimistă în ce scrii…și tu Issabela și eu suntem nu reușești să treci de atelier………Dacă vrei întră dar vei ieși cu gust amar îți spun.Felicitări pentru locul câștigat aici!

   Apreciat de 1 persoană

  • Cred că-i știu, în sensul că sigur am găsit poezii de autori consacrați, căutîndu-i pe google, îmi e cunoscut aspectul site-ului. Nu m-am uitat decît la 2-3 poezii „noi” deocamdată…
   Nu știu dacă m-aș înscrie, sînt cam individualistă de felul meu. Dar ce au foarte mișto și m-au fascinat sînt regulile. Una și una. Dac-aș avea putere, le-aș face la fel și pe wordpress :))

   Apreciază

  • Da, mai citesc și folosesc dicționarul de rime….asta lipsește total pe alte siteuri..tu, fiind poet, să zicem rimele trebuie să-ți curgă iar acel dicționar ajută mult.Pe acel site poate au știlul lor de a face poezie,dar eu nu mă încadrez ți-am zis că nici tu!

   Apreciază

 7. Felicitări cu aplauze prelungite și zâmbete de bucurie și din partea mea, Issa! Fără pic de mirare, deoarece ți-am prezis că o să ai rezultate bune la SB și în orice concurs literar în care participi. Să mai auzim de bine!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Mirare, că numai acum am deschis anunțul fericit, ușor eclipsat de umbrele amintite de tine, dragă Issa. Sigur meritai să câștigi SB, dar așa a fost să fie – posibil vei abandona – alegerea-ți aparține! Că noi, ceilalți, fericiți suntem că scrii chiar foarte bine, și ești mai rodnică (poate) fără ei! Am zâmbit, bucuros, ghici la ce? .. auzind de Radu Cârneci. Când am început să am un fler de iubitor (și critic) de poezie, îmi plăcea rezonanța citirii poeziilor de Radu Cârneci, că, pe atunci, nu rețineam nimic auzindu-le seară de seară. În sfârșit, dragă Issa, mă bucur pentru tine, mai ales că te îndrepți și mai hotărâtă în ceea vrei și poți să faci foarte bine.

  Apreciat de 1 persoană

  • Iar mă lauzi prea mult :)))
   Nu, nu meritam, și uite de ce, SB e totuși un concurs comercial, nu literar, ceea ce eu am cam ignorat la ediția asta, după cum știți toți care mă citiți (de-aia m-am și bucurat că a mers…).
   Dar un articol al meu de SB nu va arăta niciodată așa profi ca, de exemplu, al Cătălinei Popa sau Grațielei Vlad, primele două clasate. Le-am scris numele întregi ca să poți compara, dacă vrei, e și denumirea blogurilor lor. Diferența, din pdv advertorial, este evidentă.
   Iar eu nu vreau asta. Nu vreau nici măcar SEO sau tehnoredactare. Eu vreau doar să scriu așa cum scriu 🙂
   … Dar mulțumesc ❤

   Apreciat de 1 persoană

  • În Radu Cârneci nu sînt expertă… adică acum, că spui de el, îmi dau seama că nu știu nici o poezie pe dinafară; o să mă updatez chiar azi, sper să mă ierte 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 9. Mulțumesc de răspuns; bine, ai dreptate, comercial, așa o fi. Nu te supăra, dar nu sunt curios cum au scris alții, acum, dacă nici la momentul oportun nu i-am căutat, Să ai o primă.vară foarte frumoasă dintre multe altele care vor veni!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.