Caracterul unui om nu se arată în momente de confort, ci în cele de schimbări și controverse – Martin Luther King.

Nu vă voi vorbi azi de corona, covid, viruși, pandemie, nu m-au învins atât cât să le acord mai multă atenție decât a citi despre ele din surse autorizate.

Nici nu mă voi plânge de statul în casă și dilatarea ciudată a timpului, de altfel nici n-am trecut pe-aici cu scrisul.

… Am început prin negații doar ca să subliniez cu o linie și mai groasă faptele frumoase care apar în momentele de criză reală a unei societăți.

Pentru că mereu m-au impresionat cei care fac ceva pentru semeni în loc să profite de orice ocazie, fie ea și o revoltă populară sau o pandemie, ca să-și mai mărească o avere inutilă la o adică.

M-au impresionat mereu tinerii aceia anonimi din apartamentele lor obișnuite de bloc butonând jocuri pe calculatoare.

Din joaca lor IT atât de controversată au ieșit azi viziere.ro și FabLab, care printează 3D echipamente medicale pentru doctori, gratis. Fapt venit exact când e nevoie mai mult, când statul nu face nimic iar farmaciile extrapolează prețuri de parcă la ei ar lucra extraterești imuni. Nu fac față nici chiar așa acești tineri, dar nu sunt singurii.

Mă impresionează și cei care vor să ajute cum și cu ce pot, cum e Geek for Democracy: zeci de oameni organizați instant, creând cu logistica necesară rețele de voluntari care fac cumpărături pentru persoanele aflate în izolare, cei bolnavi, bătrâni și părinții singuri.

Vă spun de cei despre care știu, sumar, ca drum pe care să apuci în caz că ai nevoie de ceva, cu informația începe orice, și eu am ajuns la ei tot așa.

Și mă mai impresionează oamenii aceia în costume din birourile lor directoriale care, pentru că e nevoie, decid să-și pună firma la dispoziție în regim de voluntariat.

Cum ar fi Autonom, am scris acum câteva articole în urmă despre ei. Cei care oferă mașină la schimb în caz de accident rutier.

Azi oferă și închiriere gratuită – timp de 3 luni, cu posibilitate de prelungire – pentru mașini din flota proprie ONG-urilor și fundațiilor care au nevoie de mobilitate în misiunea lor.

anunț Autonom
date de contact Autonom

Flota variază, de la autoturisme și SUV-uri, la van-uri pentru transport marfă și pick-up-uri.

Pentru siguranța colegilor lor, cât și a clienților, aveți mai jos și măsuri de prevenire împotriva COVID-19 în Autonom; sunt, de altfel, și pe site, la detalii.

Autonom.ro
Autonom.ro

Vă rog, în final, pentru că acesta este scopul articolului meu, să dați informația mai departe sau, dacă cunoașteți vreun ONG care are nevoie de mașini, să le spuneți direct.

Aici sunt orașele în care sunt prezenți și aici – postarea inițială a anunțului, pentru cei cu facebook, inclusiv comentariile care vă țin la curent cu desfășurarea închirierilor.

Felul în care dai contează mai mult decât ceea ce dai – Pierre Corneille.

________________________

Articol fără brief pentru Spring SuperBlog 2020, scris pentru Autonom.