Wow… stop-cadru… mulțumesc…!

Today Advertising, text personal

Astăzi o să-mi scot sabia virtuală a cuvintelor – deja l-am parafrazat pe Cioran – și, protejată de scutul unui limbaj decent, o să lupt împotriva reclamelor inutile.

Nu, nu cele de la televizor din timpul unui film bun sau al știrilor care înconjoară lumea la ore de maximă audiență, împotriva lor pot lupta doar dezabonându-mă de la firma de cablu, ceea ce am făcut deja.

Alt teritoriu al imensului Imperiu al Reclamei mi-am propus să cuceresc și să schimb: materialele promoționale.

Today Advertising

Care, ce e drept, au mai evoluat puțin.

De la pastele de dinți și mostrele cosmetice și sanitare pe care le primeam pe stradă condiționați strict de prezența noastră la vreo prezentare a lor – azi le primim, în sfârșit, liberi de orice altă obligativitate.

Până la stilizarea lor în cadouri corporatiste ocazionate de tot felul de evenimente, dar cu două scopuri mari și clare.

Fidelizarea angajatului, dacă ți-e deja și vrei să-l păstrezi.

Și clientelizarea consumatorului independent, al doilea. Știu, nu e-n Dex cuvântul. Încă, dar e utilizat de presa pertinentă. Acestuia îi lași pe masa de la restaurant, pe banca din parc, la vreun eveniment produsul cu numele tău pe el și te va căuta, dacă operezi inteligent. Un produs promoțional poate fi mai tare decât o reclamă media.

… Cum a făcut o companie braziliană de detergenți: a oferit o sută de mii de pliculețe de ketchup prin Sao Paolo, cu mesajul: Petele. Greu de evitat, ușor de îndepărtat. Succesul a fost total. Și, desigur, financiar.

Today Advertising

Revenind la fidelizare… ocazii sunt și, dacă nu, se inventează: Crăciun și alte sărbători, aniversări, concedii, pensionări, prezentări la târguri etc.

Cine n-a primit încă pachețelul de iarnă, de exemplu, devenit clasic, să ridice mâna. Nu-l ascult cu notă sau cu dead-line, doar îi aduc aminte. Agenda, pixul și calendarul. Agenda cu care nu prea mai ai ce face ca cetățean obișnuit, ale mele ajungeau mereu la țară, unde mai sunt încă bunicuțe care scriu rețete manual sau copii care n-au de-un caiet. Pixul de duzină care scria două-trei pagini și claca. Calendarul – prea mare, prea mic sau prea urât.

Alternativa: agendă cu baterie externă și pixuri cu led

Și, inevitabil, gândul final și anual: mai bine-mi dădeau niște bani în plus!

… Iar acum, paradoxal, textul meu se va transforma într-un fel de reclamă la reclamă.

Wow… parc-aud și zâmbesc deja.

Nu semnalul wow! surprins de oamenii de știință din spațiu în 1977. Nici wow-ul zilnic de pe rețelele de socializare când nu mai știm ce să mai zicem.

Wow, da, chiar așa este îndemnul firmei Today Advertising, care-ți propune o campanie… wow pentru afacerea ta.

Today Advertising

Obiecte-cadou, mici sau mari, utile sau simpatice, multe și personalizate, care să bucure clipa angajatului tău, fără să se mai gândească la echivalentul lor în bani.

Răsfoiți-i virtual, mici sau mari afaceriști, o să exclamați wow de câteva ori garantat, ca mine la ceasuri, unelte sau boxe din ciocolată…

Today Advertising

Alege să fii mereu pe coperta oricărui catalog!

Today Advertising

___________________________

Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020. Sponsor și toate foto: Today Advertising.

36 de gânduri despre „Wow… stop-cadru… mulțumesc…!

  1. Nu pot schimba numele blogului. De altfel, sunt tot felul de grupuri pe net cu această denumire. Dar, pot să scriu pe fiecare pagină asta. Unde mai pui că mai strecor câte un comentariu și pe blogurile altora.🙂

   Apreciat de 1 persoană

 1. Vaaai Issa că nici aici nu mai scap de birotice😁
  Și la servici cam am parte de accesorii de birou, însă m-am liniștit. Ale tale sunt diferite, agendă digitală, pixuri cu led, deja trecem la alt nivel..
  Baftă la Super Blog !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Sincer, eu până acum nu am văzut agendă electronică și nici nu cred că mi-ar trebui că am pe telefon tot ce trebuie și sunt aplicații cu agende câte vrei, plus că mai sfânt decât o agendă clasică și un pix, nu există..

   Apreciat de 1 persoană

  2. Păi nu e agendă electronică, nu vezi că are niște foi alături…?
   E o agendă cu… agendă „sfîntă” și cu tot felul de buzunare pt chestii, cu suport de tel si de tabletă, baterie externă, usb etc.

   Apreciat de 2 persoane

  3. 🤣🤣🤣
   Scuză-mă, acuma m-am prins și eu.
   Este un fel de mapă care conține o baterie și „sertarul” unde pui agenda.. Am inteles..
   Păi o baterie externă nu mai este o problemă acum.. Eu am una de 10.000 de la asus cumpărată cu 110 lei și îmi încarcă telefonul de două ori care la rândul lui și el aee bateria internă de 4000..

   Apreciat de 1 persoană

  1. Stai într-o zi pe gînduri. Și, presupunînd că te-ar întreba ce s-a-ntîmplat, îi arăți poza cu ce-ai vrea și zici că uite ce-a primit x de la firma y…
   În mod normal, spiritul de competiție l-ar face să-și spună „ia să le iau și eu…”…

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.