Leapșa faptelor bune

google.com

Trei fapte bune – spune Fluturaș să expunem într-o leapșă inventată de ea, lucru foarte, foarte greu, căci

curierul.instagram

Dar am promis că încerc, cât mai în acord cu mine însămi, să o fac și iată, îmi țin promisiunea, sper să iasă așa cum mi-am dorit.

Prima ar putea fi 3 in 1 și m-aș scoate, cum se zice. Iată cele trei pisici maidaneze ale mele, unii le știți deja, culese din subsoluri și roți de mașini, mai prinți și prințese azi decât stăpânii lor… Doar trei din câte-am găsit și reușit să plasez sau dau pe la asociații, când se mai găsea un locșor pentru un suflet aruncat.

arhivă personală

A doua acțiune a mea e să v-o recomand pe Fluturaș, cu blogul ei, care m-a nominalizat. Treceți pe la ea și aflați, dacă sunt, afinități, gânduri, idei comune, binețe.

A treia este o propunere. Am și antecedente, nu e prima oară. Mă ofer, în calitate de grammar nazi, filolog și fost corector, să corectez și ajustez, evident gratis, orice lucrare pentru oricine nu are posibilitatea de a plăti acest serviciu și își dorește foarte mult să publice.

Cu menționarea sursei, lucru deja comun, poate să preia leapșa de față cine vrea. Dacă autoportretul chinezesc a fost, pentru mine, cea mai frumoasă, pe aceasta o declar cea mai grea.

33 de comentarii

 1. Te-ai descurcat foarte bine cu leapșa, și nu e de mirare! Aș avea nevoie de un expert în corectare (la o adică), Issa; s-a nimerit s-o exprimi de Ziua bunătății spontane – Bravo!

  Apreciază

 2. Mulțumesc Issabela!Mă bucur că ai răspuns, orice faptă bună, cât de mică (faptele tale sunt minunate) se pun.Trevor,personajul filmului Pay It Forward clipul e pe postarea mea, el a inventat jocul acesta eu am preluat ideea și am pus-o în leapsă.El din păcate a fost înjunghiat și a murit vrand sa-și ajute prietenul ce era zilnic necăjit de colegii mai mari. Părinții lui au continuat aveastă idee iar în anul 2000 chiar a fost lansat un curent în America ,,Pay it forward„….
  Poate s-o preia oricine,dar vă rog nominalizați și prieteni care să continue că altfel ne oprim la 4-5!
  Issabela dacă voi găsi pe cineva cu un cont în bancă unde să adunăm bani din vânzările cărților online să știi că te caut pentru corectare!Te îmbrățișez cu prietenie !O seară plăcută!

  Apreciat de 1 persoană

  • Motanul meu e dungat umblă de câteva săptămâni după una portocalie(nici nu mă gândesc ce culoare o să iasă puișorii…cel mai probil ca pisica ta)!Săracu a și încasat bătaie că vine șchiop.Eu recomand castrarea pisicilor chiar dacă-s de curte!Le scutim de necaz

   Apreciat de 1 persoană

  • Da Issabela!Vizionează-l!Sunt filme foarte interesante pe Netflix, trebuie doar să te orientezi un pic la producții!Am niimerit câteva jalnice și eu! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 3. Castrarea pisicilor, sau a oricărui animal (ca să rămân totuși cu mintea numai la regnul acesta!), mie mi se pare crudă. Așa… de pe margine. Mă pun cu mintea în locul acelui motan și dacă aș fi întrebat, aș răspunde că prefer să mă întorc din peregrinare ca un erou însângerat, decât să fiu „calmat” pentru totdeauna și să dorm somnul prostelii, pe coadă. Dar încă o dată, vorbesc ca unul ce nu are habar… Un crescător adevărat, unul ce crește și poartă de grijă unui animal mai mare decât hamsterul, se poate să știe mai bine și mă va contrazice. Are tot dreptul!
  Acum, despre leapșă… Fluturaș îmi e simpatică și m-am temut că propunerea ei nu va fi preluată, din același blocaj al modestiei, pe care l-au mai resimțit și alții, nu numai eu. Dar uite că tu, .Issa, ai reușit! Ina a folosit cuvântul eleganță și chiar mi se pare foarte potrivit pentru felul cum te-ai achitat. Faptele bune mai pot fi și episodice, de împrejurare și mai ales pe acelea avem tendinața să le lăsăm în atenția și memoria altora, a celor care au beneficiat de ele, noi uitându-le de îndată ce le-am realizat. Mai sunt însă și cele perene, care nu se opresc și au continuitate în timp… Pe acelea nu mai poți pretinde că le uiți și știi că îți fac cinste, modestia neavând nicio treabă în a se opune prezentării lor. Ai făcut-o cum spuneam, onorabil și te felicit pentru asta! Oferta din propunerea cu nr.3 este mai mult decât generoasă. Parcă mă aduce cu un pas mai aproape de împlinirea unui vis. În afară de obstacolul multelor inhibiții inerente unei copilării unde rușinea era pusă la loc de cinste, ca semn al bunei creșteri, mai am și o teamă bolnăvicioasă de greșeli. La rândul meu le descopăr la alții, însă firul textului mă poartă mai departe și le ignor. Pe ale mele din păcate nu sunt în stare să le ignor și le consider catastrofice, atunci când scapă. Graba, șuvoiul gândului, sunt motive, dar nu constituie pentru mine și scuze. De aceea Issa, eu personal m-aș considera întotdeauna onorat atunci când mi le-ai pune în evidență, cu discreția care îți este caracteristică. Și poate ar fi bine dacă și alții ar înțelege acest lucru ca pe un ajutor și nu l-ar privi ca pe ceva ofensator. Toate lucrările primesc acest tratament înainte de publicare, contra cost încă, și e ceva mai mult decât normal.
  M-am lungit, dar mai am ceva de adăugat. Nu știu dacă filmul prezentat de Fluturaș este cel pe care l-am văzut eu cândva, demult… Dar ideea era excelentă și fapta bună se perpetua în societate, din primitor, omul devenind la rândul său dăruitor. Îmi plac toate ideile care concură la înfrumusețarea omului și la ridicarea lui pe o treaptă superioară a bunătății. De aceea aș recomanda ca leapșa să meargă mai departe (excluzându-l poate pe RofStef care deja și-o fi scris textul) cu faptele bune care ne-au fost nouă, făcute în viață. Să evidențiem aici oamenii buni și providențiali, care merită pe deplin să se afle despre ei. Va fi mai ușor de relatat, iar cursul va putea avea aceeași înrâurire scontată. Aceea ca lumea în care trăim, să devină mai bună, cu fiecare zi și cu fiecare om în parte.

  Apreciat de 1 persoană

  • Și eu sînt principial împotriva sterilizării, e intervenția aia a omului în natură pentru propriile lui foloase, oricîte „texte” ar băga. Dar am făcut-o de cîteva ori, silită de împrejurări și l-am lăsat pe Dumnezeu să judece… În schimb, aș castra mai degrabă fără greață masculi umani imbecili 🙂

   Cu corectatul, cu cea mai mare plăcere. Deși nu știu cum se face că, de obicei, îmi spun asta numai cei care știu să scrie… :)))

   Mulțumesc mult pentru aprecierea… eleganței 🙂 Chiar nu aș putea să scriu un cuvînt în care nu cred, dar dă bine.

   Apreciat de 1 persoană

 4. Issa, știam că tu ai promovat pagina de blog a fluturașului Anamaria… Am căutat anume ca să îți găsesc aici articolul și sper ca un comentariu proaspăt făcut pe o postare veche să îți parvină totuși degrabă. Pentru că biata de ea a pățit o problemă, cineva i-a spart contul sau poate pur și simplu i s-a furat telefonul și apar acum abjecții în numele ei. Din cele ce am citit până acum, mi-am dat seama că este un suflet fragil și sensibil și toate astea probabil că o zbuciumă de nedescris. Îmi pot imagina teama ei că noi n-am înțelege… Grija că am crede despre ea lucruri urâte când de fapt nu este ea atoarea ultimelor comentarii și postări… Că am blama-o…
  Cum să facem să o ajutăm? Este imaginea unui om în joc, mai mult, a unei fete care de atâtea ori își sublima durerile fizice în versuri… Te rog și pe tine să te gândești la o soluție, da? Vrei?

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu am promovat-o direct, de aceea nu ai găsit nimic, că nu am făcut asta cu nici un blog, dar am vorbit și vorbesc oricînd cu drag în orice ocazie. De fluturaș și de oricine are nevoie sau se întîmplă.
   Am văzut că mai spunea că are probleme, părea că se rezolvă… Acum, după ce scriu, o să îi caut blogul, n-am văzut nici o prostie încă, ultima oară cred că a fost săptămîna trecută cu o poezie.
   Din păcate, tehnic nu știu să o ajut, căci aș fi intervenit. Am urmărit discuțiile bine pitită după o tufă de Veneția…
   Moral însă, garantez că n-am să cred orice prostie ar apărea în numele ei, mi se pare atît de evident că nu e ea, că nici nu văd nevoia unei garanții. Și sînt sigură ca cei ce o citesc în mod curent gîndesc la fel.
   Dacă există ceva pe undeva care poate să o ajute, în genul vreunui raport către wp că e un cont hăcuit, semnez fără probleme, doar să mi se spună unde și cum 🙂

   Apreciat de 1 persoană

  • Da, am văzut acum ultimul „articol”… ciudat, nu-mi apăruse la notificări, deși înainte îmi apărea mereu.
   O tîmpenie, în fine, trebuie să nu o fi cunoscut virtual ca să crezi.
   Rămîn la părerea că îi trebuie un IT-ist local care să îi curețe pc-ul.
   O să mă uit dacă are wp ceva pela help unde poți spune de altul că i s-a spart contul…

   Apreciat de 1 persoană

 5. În chestii din astea eu sunt lost in space…
  Mă gândeam dacă aș scrie un articol despre asta… Cum ar apărea? Aș pune mai mult gaz pe foc, nu-i așa? Mai bine aștept… Poate că a trecut/scăpat pe sub privirile cititorilor, cum ți se întâmplase și ție. În afară de mizeria aceea de „postare”, mai este puțin mai în urmă, cred că la precedentul ei articol, un comentariu scabros pentru Iosif, care așa cum îl știi, fusese apreciativ. El a rămas lord până la capăt și a tăcut…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.