Bohemian Rhapsody

Îl tot ocoleam, nu știu de ce. În sfîrșit, am apăsat pe enter

N-o să vorbesc de film, au făcut-o mulți și mult mai bine, nici nu l-am văzut de fapt ca pe un film, ci doar ca pe o muzică.

Multă, bună, dragă, veche, veșnică.

Am plîns o grămadă, pentru că-i știam sfîrșitul. Pentru că poți să nu fi știut sau citit niciodată nimic despre Freddie sau Queen, îi vezi viața-n fiecare vers cîntat.

Îi vezi în versuri golul acela din sufletul fiecăruia dintre noi pe care-l avem într-o ultimă instanță, oricît ne prefacem sau amăgim că nu. Golul acela înțesat cu droguri, fum, băutură, sex, viață socială plină, binefaceri, politică, cultură etc.

Pe care ne străduim pînă pierim să-l umplem conștient sau să îl ignorăm subconștient.

Și, cînd îl umpli cu artă, poate ieși magnific. Muzica leagă, unește, alină, revelă. Recunosc că am încropit rîndurile astea doar ca să mai strecor printre ele cîte-o piesă preferată…

22 de comentarii

 1. Am citit cuvintele pe email, iar apoi am intrat pe site, ca să pot aprecia și să mă și delectez apoi cu vocea sa unică și nemuritoare…
  Cred că și eu aș plânge, Issa, dacă aș vedea acest film.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Si eu am ocolit filmul destul de mult, desi sunt fana Quenn si Freddie Mercury. Practic cu melodiile lui ma trezeam cand eram mica: se auzea de la bucatarie …vag din casetofon vocea lui Freddie plus o aroma intensa de cafea.
  L-am ocolit pana in jurul Revelionului anul acesta pentru ca de multe ori se creeaza asteptari prea mari cand e un film atat de laudat iar eu m-am gandit sigur ca o sa ma dezamageasca. Acum, nu pot sa spun decat ca actorul s-a apropiat destul de mult de rol…dar nu l-am vazut ca pe ceva foaartee reusit, care sa ma zguduie si sa ma faca sa il revad de exemplu..am persoane in jur care l-au vazut si revazut de multe ori de la iesirea pe piata:D but that’s just me:D

  Apreciat de 1 persoană

 3. Întâi l-am văzut la cinema. Era toamna și de atunci am știut că are șanse la Oscar. Am și scris pe blog la momentul respectiv. Sonorizarea la cinema a fost extraordinară. L-am revăzut după un an la tv, dar n-a mai avut chiar același efect de wow. De înţeles de ce.

  Apreciat de 1 persoană

  • Cît de… cîrcotaș ești!!!
   Mă rog, nici eu nu m-am grăbit să-l văd, dar acum nu-mi pare rău. Nu-i film, e muzică și e îmbinată bine și mi-au mai plăcut mult relațiile interne dintre membrii trupei. Dacă așa erau, atunci sînt tare mișto toți.

   Apreciază

  • Floricele pe câmpii. Nu cunosc detalii despre relațiile dintre ei, dar tu te-ai încrede în ce-ți spune un film biografic făcut ca un fel de omagiu? Și care se ferește să atingă prea tare unele subiecte sensibile? Dacă or fi existat niște animozități între membrii trupei, oare regizorul le-a ecranizat fidel sau a sărit peste ele, romanțând totul? 🙂

   De asta n-o să mă uit. Plus că, după cum scriam, nu mă atrage ideea unui film biografic. Poate dacă ar fi cu Daniela Crudu.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.