Reclame pe înțelesul tuturor (2)

Altă reclamă care mi-a rămas pe creier, vedeți că eu numai cu alea vechi mă „ocup”, e dumneaei, din clip.

De ce? Pentru că, simplu, era pe la TV mereu și mereu auzeam numai începutul, ce îți oferă statul. În general, nu?, așa-i omul făcut și de-aia cred că s-au inventat reclamele, cînd apar ele tu te ridici de la teveu să mai învîrți într-o mîncare, mai tragi o țigară, un telefon scurt, d-astea. Eu cel puțin așa-mi construisem serile vechi.

din reclama YT

Ei, și din asta rămîneam mereu cu ce îți oferă statul. Plecam în drumuri prin casă gîndindu-mă întotdeauna inițial la statul ăla ca formă de guvernămînt și reveneam la faza ei finală, cu pastilele în prim plan și cu aceeași idee involuntară, că s-au inventat pastile contra… statului

O dată prinsei și eu mai mult din ea și mă dumirii de care stat e vorba, dar breșa-n creier era deja formată.

Acum, căci abia acum am vizionat-o integral, văzui că-i 2 in 1, adică și pentru statul în picioare și pentru statul jos (hemoroizi, de care au pe stoc).

Nu știu care cum pentru ce e și nu cred că mai contează, reclama-i de acum 8 ani. Îs două cutii și m-a-nveselit culoarea lor, roșu/albastru, eu fiind structural stelistă pînă dincolo de stele…

30 de comentarii

 1. Cred că acesta a fost și scopul reclamei, de a asimila noțiunea mai întâi cu ,,statul ăla ca formă de guvernămînt” și abia apoi de a ne trimite la sensul pentru care se dorea reclama. Cred că face parte din tehnica aceasta a realizării de reclame care să se fixeze, așa cum zici.

  Apreciat de 1 persoană

 2. He, he! Cum de-am aruncat ultimul televizor pe geam acu’… iaca s-au făcut șapte ani, dom’le, ce trece timpul… am scăpat – c-am și adblock pe calculator.
  Cu tine ce mai pun de-o culturalizare 😉
  Păi, e simplu: nu stai jos și nu stai în picioare 😀

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ce ne oferă nouă Statul? Ne oferă… „hemoroizi, de care au pe stoc” :)))
  Citeam și râdeam :))) Adevărul e că și la reclame (ca la povești, filme, etc.) începutul te prinde sau… te duci să mai învârți într-o mâncare :))) Așa fac și eu, iar cei care compun reclame n-ar trebui să scape din vedere reacția firească a telespectatorului. Da’ poate ei nu gătesc… 😉

  Apreciat de 1 persoană

 4. Issa, tu ştii ce reclamă mă obsedează pe mine şi ce nu voi uita deşi nu am fost implicată în „produs”, nu m-a afectat cu nimic, dar îmi amintesc sloganul de zici că ieri am auzit-o: „dormi linistit, FNI veghează”. 😀
  Cum 8 ani? Nuuuu, n-are cum. Trebuie să mai fi fost dată în timpul ăsta, cum 8 ani? Că eu aş zice că-i de anul trecut. Cum să zboare anii aşa, ce nebunii???
  Mai zic ceva şi tac: aveam o vecinuţă, Andra, o minune de copilă, avea vreo 3 ani şi rula reclama cu Mircea Radu, la ceva detergent. Era topită după reclamă, nu cred că neaparat după el deşi era frumuşel pe vremea aia şi zâmbea frumos la final. Ei, nu conta ce făcea copila, că mânca, că se juca, că orice făcea, când era reclama aia îngheţa în faţa televizorului şi striga Fănelele, fănelele, ia fănelele! Asta de fiecare dată când era reclama! Fănelele a rămas şi-n mintea mea deşi nu mai ştiu detergentul. 😀 Gata, nu mai zic nimic, Andra a terminat facultatea deci iar mă enervez cum zboară timpul ăsta!

  Apreciat de 1 persoană

  • Nu-l știam :)))
   In fine, criticai și eu ceea ce în reclame pare baza. Adică cuvîntul ăla, „statul”, îmi reiese acum că era key-word :))

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.