Ce-mi place asta cu partea a doua, mă duce cu gîndul la filme și parcă mai uit că e real.

Nici nu știu la ce e partea a doua, la emag, la black friday… mai degrabă la scaune, trebuia să zic Drumul scaunelor.

De fapt, în partea a doua protagonist e Cargus.

Să reluăm. Comand eu 23 de scaune pentru școală, întîi de la cel, că erau mai ieftine, unde nu puteam comanda mai mult de 5 pe comandă, fac din greșeală vreo două comenzi de 5 scaune și le anulez, comandîndu-le de la emag.

Cum emag mi-a zis că le livrează pe 28 nov, între timp universul și-a propus să nu mă plictisesc. Așa că primesc întîi niște mailuri de la cel că au toate scaunele cerute de mine și să dau un telefon luni.

Vă reamintesc, totul a început de black friday.

Mai trimit un mail la cel, spunînd că e anulată comanda.

Luni primesc mesaj de la curier că vine cu scaunele. De la cel. Sun la nr de telefon din sms și spun să nu vină, că nu mai e valabil. Ok, zice.

Între timp, mă sună unu de la emag, să confirm. Confirm.

Miercuri, sună un curier, fără sms, fără nimic înainte, că el mi-a adus scaunul, sînt acasă..?!? Mă crucesc și zic care scaun, explic iar și insist, nevenindu-mi să cred: cum, chiar aveți un singur scaun, nici măcar 5, cum era în comanda greșită? Da, doamnă, unu. Încep să mă plictisesc și îl trimit frumos la plimbare.

Între timp, vineri primesc sms de la emag că sînt la curier (cele 23 de scaune) și ajung la mine luni sau marți. Fericire mare, luni nimic. Marți la ora două vine sms-ul de la Cargus că vin scaunele.

Calculez rapid și-l sun pe curier, vine acum? Că mie-mi trebuie 30 min timp să ajung la școală. Nu, că pe la 8. Seara. Încă politicoasă, îi explic că la 16 se închide clasa și nu are cine să le primească și nici unde să le las(e). De altfel, la ora 20 pleacă și bodyguarzii acasă, e pustiu p-acolo la opt jumate seara.

Zice că a priceput și nu-i problemă, le lasă colegului de mîine, cu specificațiile de rigoare, adică să dea un mesaj pînă-n 14.30 și să vină pînă-n 15.00.

Și-și face datoria de curier, seara la 21.00 trimițîndu-le înapoi în depozit, pe motiv că am refuzat eu livrarea.

Mă rog, îmi zic, trebuia sa scrie și el ceva în hîrtiile lui și mă culc liniștită.

A doua zi, adică ieri, cum pînă la 14.30 nu s-a întîmplat nimic, am sunat direct la Cargus. Roboței, convorbire înregistrată, apăsați tasta etc și apare una pe fir cu care m-am certat cît am putut eu de mult, ea explicîndu-mi că ei lasă colete și la ministere, să las banii la cineva, că așa face toată lumea.

I-am spus că-i tîmpită (politicos, că na înțeles nimic). Nu am cui să las 1600 lei, că vin ei cînd ajung. Școala nu e minister, unde e cineva fără treabă la orice oră. Nu pot s-o scot pe diriga din oră că au venit scaunele. Secretarele și bodyguarzii sînt cu schimbul și la ora 16 se termină programul și la secretariat, de unde să știu eu cine e prin zonă cînd vine Cargus…?!? Iar alt părinte liber ca mine nu-i, să păzească disponibilitățile Cargus.

Stabilim, eu și operatoarea telefonică, cu ton crescut deja, că mîine, adică azi, pînă-n ora 15, în măsura posibilităților

O să fac altă dată analiza stilistică a sintagmei ăsteia tembele, măsura posibilităților. Acum mă gîndesc pur și simplu că, dacă nu vin nici azi, îi dau naibii de tot și o să sun la nr ăla de telefon dat de cel, să mi le trimită ei. Că tot ziceau că le au și le livrau și a doua zi.

P.S. Poza cover e link-ul din sms, care, cum se vede, e inexistent.