Hondatrading.ro

… Că tot scriam săptămâna trecută, într-un articol din alt registru, de părinții care-și duc copiii până-n clasă cu mașina, le-am găsit, prin voia sorții, și modelul ideal: Honda CR-V Hybrid.

Ca-n hitul lui Maximilian, Sofisticată, mă / Nu ai bani, zice „lasă-mă”, CR-V Hybrid e o domnișoară cu linii perfecte şi cu mare pasiune pentru design, de la aripile robuste ale roților până la capota frumos sculptată.

Dacă marele cusur al SUV-urilor în general este considerat consumul de carburant, tehnologia hibrid a noului CR-V e o îmbinare perfectă de motor ultra-eficient pe benzină 2.0 litri i-VTEC cu două motoare electrice de mare putere, generând un total de 184 CP, fără opriri și fără cabluri de încărcare.

Astfel rezultă un condus dinamic și silențios, cu emisii (126 g/km) și consum (normă de poluare Euro 6) reduse, Honda bifând ingenios și acest capitol. Surorile ei sunt pe piață de prea mult timp ca să nu știe cum să se descurce. Frumoasa noastră este un SUV rafinat, imaginat și reproiectat.

Prospectul ei vă va prezenta funcţia hayon acţionat hands-free. Eu o să vă prezint mai neoficial cât de fain e să fii mic și să stai acolo, în portbagajul de 497 l, aerisit și luminat natural sau din plafon, cu pernuțe și jucării, ca-ntr-o căsuță. Cortul din casă în portbagajul Honda. Știu asta de la copiii mei, mi-ar fi plăcut să și experimentez, dar bătrâna domnișoară Dacia a mea era foarte severă din acest punct de vedere. Dacă, totuși, folosești spațiul pentru destinația lui inițială, atunci beneficiezi de o podea plană pentru a facilita încărcarea celor dorite sau necesare.

Recomand și joaca cu scaunele rabatante printr-o singură mișcare, nu se blochează sau defectează așa ușor precum la alte mărci, se pot juca cei mici la ele relaxați preț de o țigară sau un prânz pe undeva pe drum.

Ce mai are ea și vă spun eu până să vedeți pe site la oferte Honda, dar vă doresc din suflet să n-aveți nevoie niciodată, sunt airbag-urile șofer/pasager cu dezactivare, cele laterale și tip cortină și posibilitatea apelului de urgență 112 E-call.

Mai are multe drăgălășenii Honda. Ca bona aceea de treabă cu care te lasă părinții când sunt plecați și n-ai restricții la mai nimic. Sunt acolo, descrise frumos, pe pagina ei web, dar nu rezist să nu vă spun care mi-au plăcut mie mai mult: sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație (nu râdeți…!), lumina ambientală din plafon, senzorul de ploaie, senzorul de lumină, sistemul de climatizare automat cu două zone, scaunele din față încălzite, priză pentru accesorii, Apple Car Play și Android Auto, Bluetooth Hands-Free Telephone.

Colaj personal sursă Hondatrading.ro

O adevărată căsuță pe roți. Nu e chiar o glumă, căci are o capacitate maximă de tractare de 750 kg cu sistem de frânare și 609 kg fără acest sistem.

Știu că, prin definiție, cuvântul hibrid nu inspiră mare încredere. Te gândești automat la o combinație de diverse, din toate câte puțin și nimic întreg sau ca lumea, așa ne-am obișnuit. Dar nu și când e vorba de Honda România, doar if Honda does no race, there is no Honda (Soichiro Honda). Hybrid la Honda înseamnă inteligent – Multi-Mode Drive, noul motor hibrid cu trei moduri de funționare: Motor Drive, Hybrid Drive și Electric Drive.

Simplu, eficient, Honda.

Hondatrading.ro

Toate acestea fiind sumarizate, mai rămâne un singur lucru: culoarea. Cred că mi-ar fi cea mai grea alegere dintre toate.

Colaj personal sursă Hondatrading.ro

Și scuzele mele pentru ironia aparentă cu care am tratat-o pe alocuri pe domnișoara Honda Hybrid. E numai pentru că nu o pot avea și eu momentan sau cât mai repede, însă nu îi voi uita ușor atingerile catifelate.

Honda CR-V Hybrid înseamnă, înainte de orice și mai mult decât alte modele Honda, autonomie, economie, tehnologie și confort.

Domnișoară, domnișoară,
Pașii tăi pe drumuri zboară,
Clipa-i aripă ușoară…

Articolul Sofisticată, mă… a fost scris pentru #SuperBlog 2019. Sponsor Honda România.