O poveste strict feminină

Toate femeile tinere sunt frumoase.

Femeile,

în general,

au o clipă când trec

ca un tren accelerat

prin gara frumuseții fără bătrânețe.

În rest…

(L. Avramescu)


În rest, ca să-ți păstrezi tinerețea spiritului indiferent de mersul trenurilor din gara ta îți trebuie doar mici trucuri.

De trucurile metafizice am mai vorbit și o să mai. Azi, în pragul unei toamne mai nehotărâte decât noi de multe ori, o să ne ocupăm puțin de cele fizice.

Imposibil să nu avem fiecare prin geantă, la îndemână, sau prin casă, uitat, vreun obiect care să ne binedispună când n-o fac alții.

Un accesoriu drag, care ne-aduce aminte de ceva anume. Chiar și de starea de spirit din momentul cumpărării sau primirii lui. Sau care ne place, pur și simplu.

Eu am. O eșarfă și o bentiță de la Meli Melo.

De Meli Melo, contrar obiceiului, n-o să spun prea multe, pentru că, simplu, nu cred că e cineva dintre noi care să nu-i știe. Doar ce nu știam nici eu, că povestea lor a început în 1998 cu un mic magazin în București. Drumul până la comunitatea de classy ladies de azi a fost apoi întins și drept, Meli Melo e deja un brand care definește personalități și reliefează identități.

Dintre multele piese mari, mici și mărunte avute de-a lungul timpului de la ei, mi-au rămas pe suflet două.

O eșarfă modernă, pastelată gri cu roz și cu un negru stilizat vag, toate într-o combinație de pete abstracte cu o moliciune a materialului care mă încântă uneori numai prin gândul că e a mea. Asta cu gândul, ce-i drept, funcționează vara.

Eșarfă modernă Meli Melo

Și o bentiță. Istoria bentițelor mele în general e mai lungă. A început din vremea când eram studentă și încercam să mă definesc din toate punctele de vedere. Găsindu-mi rapid un stil, au fost incluse imediat și ele în decor.

Lată la început, în genul bandanei lui Axl Rose și purtată în toate felurile și culorile, pe sub părul lung neapărat, pe deasupra lui, strângându-l, brățară la mână, pusă la gât, bentița a devenit cu anii tot mai îngustă și mai simplă. Până a ajuns de forma acestui nelipsit accesoriu pentru păr.

Bentiță împletită cu mărgeluțe Meli Melo
În mod obișnuit o uit pe undeva, la vedere, prin casă. Dar sunt momente când îmi aduc aminte brusc de ea sau o vreau neapărat, fie și, cum s-a întâmplat deja, ca să mă duc cu ea la un interviu și, evident, să o scot înainte de a apăsa pe clanță. Efectul ei rămâne chiar dacă uit să mi-o pun la loc după ce ies și, de obicei, reușesc și tot ce mi-am propus.

Nu bentița mea e magică, e doar un produs care alteia poate să nu-i spună nimic. Ci faptul că am investit în ea proiecții mentale, purtând-o mă simt ca și cum lumea e din nou a mea toată și ea, bentița, îmi spune să nu mai uit. Iar lumea simte asta.

Meritul lui Meli Melo în povestea mea e doar că am găsit-o la ei. Și că, în timp, nu s-a rupt, întins, deformat, că mai are încă toate biluțele și nu strălucește epatant.

… Sunt sigură că ați înțeles exact mesajul meu și că fiecare dintre noi avem un astfel de truc pentru momentele firești de slăbiciune feminină.

P.S. Și că e un truc despre care pot vorbi, pe unele păstrându-mi-le numai pentru mine.

Colaje personale cu foto Meli Melo.
Articolul O poveste strict feminină a fost scris pentru #Superblog 201923 de comentarii

 1. Foarte faină e eşarfa! Sunt cu eşarfe, recunosc. Şi cu ocazia asta mi-am amintit că nu am o soluţie încă pentru ele. Adică… mă fac de râs, dar spun: stau mototolite-n sertar. Că încă nu ştiu cum să le ţin agăţate frumos, eventual să nu se vadă. Dar au farmec aşa dezordonate 😀

  Apreciat de 1 persoană

  • Dezordinea are un farmec pe care nici o ordine nu-l poate egala. Pînă la un punct. Dar punctul ăla nu poate fi pentru tine, potecuță 🙂
   Pot să mi-l imaginez :))
   Știi, cred, că șifonierele, unele, au o bară, nu știu cum să mă exprim, prinsă pe interior pe cîte o ușă. Ei, am încercat să le înșir și eu așa, frumos, dar cînd trăgeam una ieșeau și alea de lîngă ea. So, back to sertar și eu…

   Apreciază

  • M-ai prins… Intre primul și al doilea vers mai era unu, „Toate femeile care au fost tinere au fost frumoase”, pusesem paranteza cu trei puncte ca semn că lipsește ceva, dar am scos-o. M-am gîndit că e un text de reclamă, nu literar, și nu-și are rostul. Dar uite, taie puțin din sens…
   Răspunsul la întrebare, direct, nu ți-l dau eu 🙂

   Apreciat de 1 persoană

  • Și mie mi-e drag de ei, să le văd pereții din mall-ul meu plini cu tot felul de chestiuțe, așa, una lîngă alta toate, mereu pleci cu ceva :))
   Aveau la un moment dat un parfum de vanilie, mie-mi sînt indiferente parfumurile, mai ales astea dulci. Dar pe ăla mi se pusese pata și-mi luam mereu, noroc că acum merg mult mai rar 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 2. Eșarfele!? Păcatul meu colorat și drag! Deci, să recapitulăm:
  – Câți pitici ai!?
  -Mulți…creioane, hârtii, creioane colorate, sharpie pt desen, botine, eșarfe, ….
  Am și eu câte ceva de la Meli Melo.
  Combinația de culori este faină. De eșarfă e vorba!

  Apreciat de 1 persoană

  • Asta-i înainte de teză? :)) că tot începe sezonul 🙂
   Te și văd, Aura, punînd pete de albastru indecise pe eșarfe, la urma urmei ce-i eșarfa – un dreptunghi ❤
   Că cu unghiurile… ai văzut.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.