Toate femeile tinere sunt frumoase.

Femeile,

în general,

au o clipă când trec

ca un tren accelerat

prin gara frumuseții fără bătrânețe.

În rest…

(L. Avramescu)


În rest, ca să-ți păstrezi tinerețea spiritului indiferent de mersul trenurilor din gara ta îți trebuie doar mici trucuri.

De trucurile metafizice am mai vorbit și o să mai. Azi, în pragul unei toamne mai nehotărâte decât noi de multe ori, o să ne ocupăm puțin de cele fizice.

Imposibil să nu avem fiecare prin geantă, la îndemână, sau prin casă, uitat, vreun obiect care să ne binedispună când n-o fac alții.

Un accesoriu drag, care ne-aduce aminte de ceva anume. Chiar și de starea de spirit din momentul cumpărării sau primirii lui. Sau care ne place, pur și simplu.

Eu am. O eșarfă și o bentiță de la Meli Melo.

De Meli Melo, contrar obiceiului, n-o să spun prea multe, pentru că, simplu, nu cred că e cineva dintre noi care să nu-i știe. Doar ce nu știam nici eu, că povestea lor a început în 1998 cu un mic magazin în București. Drumul până la comunitatea de classy ladies de azi a fost apoi întins și drept, Meli Melo e deja un brand care definește personalități și reliefează identități.

Dintre multele piese mari, mici și mărunte avute de-a lungul timpului de la ei, mi-au rămas pe suflet două.

O eșarfă modernă, pastelată gri cu roz și cu un negru stilizat vag, toate într-o combinație de pete abstracte cu o moliciune a materialului care mă încântă uneori numai prin gândul că e a mea. Asta cu gândul, ce-i drept, funcționează vara.

Eșarfă modernă Meli Melo

Și o bentiță. Istoria bentițelor mele în general e mai lungă. A început din vremea când eram studentă și încercam să mă definesc din toate punctele de vedere. Găsindu-mi rapid un stil, au fost incluse imediat și ele în decor.

Lată la început, în genul bandanei lui Axl Rose și purtată în toate felurile și culorile, pe sub părul lung neapărat, pe deasupra lui, strângându-l, brățară la mână, pusă la gât, bentița a devenit cu anii tot mai îngustă și mai simplă. Până a ajuns de forma acestui nelipsit accesoriu pentru păr.

Bentiță împletită cu mărgeluțe Meli Melo
În mod obișnuit o uit pe undeva, la vedere, prin casă. Dar sunt momente când îmi aduc aminte brusc de ea sau o vreau neapărat, fie și, cum s-a întâmplat deja, ca să mă duc cu ea la un interviu și, evident, să o scot înainte de a apăsa pe clanță. Efectul ei rămâne chiar dacă uit să mi-o pun la loc după ce ies și, de obicei, reușesc și tot ce mi-am propus.

Nu bentița mea e magică, e doar un produs care alteia poate să nu-i spună nimic. Ci faptul că am investit în ea proiecții mentale, purtând-o mă simt ca și cum lumea e din nou a mea toată și ea, bentița, îmi spune să nu mai uit. Iar lumea simte asta.

Meritul lui Meli Melo în povestea mea e doar că am găsit-o la ei. Și că, în timp, nu s-a rupt, întins, deformat, că mai are încă toate biluțele și nu strălucește epatant.

… Sunt sigură că ați înțeles exact mesajul meu și că fiecare dintre noi avem un astfel de truc pentru momentele firești de slăbiciune feminină.

P.S. Și că e un truc despre care pot vorbi, pe unele păstrându-mi-le numai pentru mine.

Colaje personale cu foto Meli Melo.
Articolul O poveste strict feminină a fost scris pentru #Superblog 2019