O pasiune analogică într-o lume digitală

Pagina fb „Praf de stele”

Caut timp pierdut. Și Proust căuta, parcă…

… Glumeam, la mine timpul nu-i pierdut și nici nu înseamnă bani, ca în proverb, ci drumuri. Nenumărate drumuri prin oraș.

Nu m-aș mai fi gândit să-mi cumpăr un ceas, pe ultimul meu ceas de mână, pe care l-am iubit de-a dreptul, l-am pierdut într-un mod atât de misterios, că n-am mai vrut altul un timp. Iar apoi au apărut telefoanele mobile.

Dar într-o zi am rămas fără baterie de atâta vorbit la telefon. Sms-urile erau încă lux, alte opțiuni nu apăruseră, totul era limitat iar ecranul acela micuț al telefonului meu de-atunci se înnegrise brusc și m-am simțit parcă aruncată-n timpul incert al clasicei întrebări nu vă supărați, aveți, vă rog, un ceas…

Așadar, în 2009, când am înțeles că îmi trebuie o alternativă la telefonul cu posibilități restrânse, chiar dacă netul se structura bine și la noi, o firmă tocmai își deschidea metaforic porțile cu frumoase și multe variante de măsurare a timpului: WatchShop.

Mi-am luat la început, fără multe gânduri sau calcule, un ceas simplu, tineresc și sportiv ca aspect, exact ce-mi trebuia pentru a-mi arunca câte o privire grăbită din când în când pe cadranul lui. Și tic-tac-ul insesizabil a devenit ușor și repede completarea ideală a blugilor și adidașilor mei zilnici.

Casio Classic, WatchShop

Unul care seamănă leit cu acest Casio de la ceasuri damă. Nu, nu de la WatchShop a fost, dar mi-au plăcut coincidența și faptul că, într-un final, am ajuns la ei.

Nu iubesc lucrurile, iubesc oamenii, dar uneori unele obiecte îmi devin apropiate, mai ales când funcționează… ceas și nu mă dezamăgesc. În timp ne-am mai schimbat și eu și drumurile mele, așa că mi-am dorit nu altul, ci un al doilea ceas, mai casual. Să le combin, în funcție de locul unde mă aflu.

Și așa am găsit astăzi WatchShop ca fiind un mare magazin on-line de ceasuri analogice și digitale, un ghid în domeniul ofertelor tic-tac, cu branduri renumite în gama de sortimente, garanție internațională, accesorii, showroom-uri, câteva premii câștigate și, mai ales, cu toate prețurile posibile. În plus, cu specialiști care te-ajută să alegi ceasul dorit, pentru tine, pentru scopurile și împrejurările în care-l porți, sau pentru a-l da cuiva drag.

Sekonda Editions – piese gift set, WatchShop

Pentru că un ceas dăruit va fi întotdeauna un cadou elegant și niciodată un gest demodat.

Iar un ceas digital, cu toate facilitățile la care a ajuns și pe care le recunosc, nu va avea vreodată finețea unui ceas analogic.

Sekonda Dress, WatchShop

Astfel mi l-am ales pe al doilea – un strict necesar și încă un obiect foarte drag mie, la care mă uit ca la o mică bijuterie. Lângă argintul pe care îl port de obicei e ca la el acasă.

Dac-aș putea și pe al treilea…

Axcent Eccentric, WatchShop

Ca idee doar, mi-am aruncat o privire și la ceasuri bărbați, deocamdată fără un gând anume…

Articol scris pentru #SuperBlog 2019.

Sponsor și poze – WatchShop.

21 de comentarii

  • Chiar am vrut s-o spun, că știu persoane în jur care nu s-ar descotorosi nici de-un cui îndoit. Lipsa banilor și/sau societatea de consum actuală ne-au făcut sclavii obiectelor, mare boală am pe cei ce-adună de n-ai loc să treci :)))

   Apreciat de 1 persoană

 1. Ce frumos ai scris! Ceasurile care ne măsoară cantitativ „ceasurile” trecute și petrecute! Nu port ceas și nici n-aș putea preciza când am purtat ultima data unul! Dar am văzut în „best buy” niște ceasuri extrem de sofisticate, scumpe, dar…tot n-aș purta.
  Sper să fie „într-un ceas bun” și să fie bine primit articolul!

  Apreciat de 1 persoană

  • Ba mie-mi plac ceasurile-bijuterii 🙂 alea simple de tot și mici, ca cel din poză. Cît despre ultima poză, ăla cubic, tare mi l-aș lua dacă n-ar fi așa scump… doar pentru forma lui 🙂
   Apropo de ceasuri și… profesori, cît am rîs cînd se chinuia doamna să-i învețe pe ăștia mici orele analogice… :))) nici acum nu le stăpînesc perfect copiii și nu le înțeleg rostul, cînd vezi peste tot 13.45, de ex :))
   Mulțumesc frumos pentru urare!

   Apreciat de 1 persoană

  • :)) am spus-o din experiență, cînd am văzut că nu mai am loc de lucruri am devenit minimalistă. Cu fiecare lucru aruncat se-aruncă și ce e-n noi din jurul lui; gîndeste-te la cuiul metaforic îndoit de care dai de cîte ori cauți un cui, nu-ți vin automat în minte și de unde-l ai, la ce a fost, utilitatea lui, să-l țin, să nu-l mai țin…? Arunci cu el si toate astea.
   Haine pe care poate-o să le mai folosești cîndva, aparate, lasă că le repari într-o zi, uite, ăsta mai merge nitzel… etc. Balast 🙂 hai, că nu mă mai opresc :))
   Mi-a plăcut cu banii, caută bine înainte… Știi aia cu „de cînd s-au inventat banii, mulțumirile sînt de prisos”? Mă-ntreb ce s-ar mai putea inventa ca să fie banii de prisos.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Brrr! N-am reusit niciodata sa citesc ”In cautarea timpului pierdut”. O am pe undeva pe la mama cartea.. si tu ai pomenit. 😀
  Ceasurile mi plac ca si podoabe, mai ales, dar de-o vreme, metalul lor imi creeaza niste alergii. La un moment am inceput sa alerg dupa plasice, apoi m-am lasat. Dar nu pot sa nu le admir, iar cele alese de tine-s faine. Eu rezonez mult cu cel negru.
  Bafta!!! Pupicii.. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Îmi plac ceasurile clasice, analogice și am unul micuţ cu pietricele din zirconiu. Nici nu îmi mai amintesc de când nu l-am purtat. Cred că din cauza telefonului și al brățărilor.
  Cu ocazia asta l-am scos la lumină, dar cred că are nevoie de baterie. Faine alegeri ai făcut!
  Baftă, Issa!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.