La volanul primului meu vis

– Haide, șefu’, ce naiba, nu mai confirma părerile publice de pe rețelele de socializare despre noi, te-am rugat să fii atent la anul de fabricație…!

Îmi permit să-i vorbesc așa șefului meu direct, nu că-i om bun sau de birou, ci mai ales pentru că e prietenul tatei din copilărie. El m-a susținut și mi-a fost mentor spiritual toți anii din urmă. El m-a ajutat să mă angajez. El m-a recomandat pentru această primă misiune.

Și, mai presus de orice, i-a convins pe-ai mei să-mi dea Loganul lor în scopul precizat mai sus. Da, Loganul lor, fabricat în 2015, pentru care șeful meu căuta acum pe net cârlig de remorcare Dacia 2004-2013… Căci, după analiza cazului, s-a hotărât să merg cu mașina, la care să atașeze o rulotă de serviciu. Și un coleg.

… Să mă prezint. Sunt brunetă natural, am 23 de ani și tocmai am terminat secția de criminalistică de la Drept, unde m-am dus după ce am picat probele sportive la Academia de Poliție. La faza cu Dreptul a contat mult prietenul acesta al tatei, pentru ai mei, nu pentru mine, care mă vedeam deja Nikita sau Dana Scully din serialele primei mele adolescențe. În ciuda faptului că în perioada pre-adolescentină am fost fascinată mai mult de aspectul opus al ideii – Mata Hari.

Deci sunt profiler. Mă rog, ei nu-i zic așa în statele de plată, încadrarea asta nu există încă la noi, dar asta fac practic. Și, pentru că am reușit să șterg praful de pe câteva dosare vechi, mă trimit acum în prima mea misiune pe teren sub acoperire.

Ghici unde… La Balcic, după un nemernic de proxenet pe care Interpolul n-a reușit să-l dovedească nicicum până azi.

Balcic, mare, soare, băuturi răcoritoare și analize psihologice, nici vacanțele vechi nu-mi par mai frumoase decât această primă misiune pentru care mă pregătesc acum!

Eu și Loganul. Și aici intervine colegul repartizat, încă necunoscut, cu care voi împărți totul… inclusiv, sper, reușita. E tânăr, condiție sine qua non, să nu bată la ochi, sper să aibă și simțul umorului. De-ar fi și căsătorit, aș avea o garanție în plus; sau nu…? Dar, mai ales, se pricepe la mașini. Deși mergem cu mașina mea, am carnet de prea puțin timp, experiență redusă și numai vise realiste și realizabile, nu-s 007.

Treaba lui e să se ocupe de pregătirea mașinii pentru drum, nu-i așa lung dar tot drum în afară e, chiar dacă Balcicul a fost cândva al nostru. Detaliile tehnice îi aparțin.

Pentru numitele detalii tehnice necesare au însă Auto Gedal la dispoziție, auzisem deja de ei, dacă nu era nume de magazin de accesorii auto l-aș fi pus nume de cod secret, așa de mult îmi place cum sună. Și sunt serioși, pe bune, sunt pe piață din 2011, altfel n-ar fi rezistat. Partenerii lor chiar îți efectuează un montaj autorizat R.A.R. de specialitate, vin în cele 24 de ore promise iar livrarea este gratuită indiferent de prețul comenzii și de loc, toate acestea în peste 60 de orașe de la noi. Colegii noștri au mai lucrat cu ei și-au fost foarte mulțumiți. Chiar dacă ego-ul nostru de capitală e axiomatic ridicat, Auto Gedal nu face diferențe, toți le suntem clienți egali. Știu și asta, de la colegii din provincie. Sau, între noi fie vorba, deformație profesională…

Mie-mi revine, cum altfel, pregătirea rulotei. Curățenie, vase, dotatul micului frigider, strictul necesar, verificat dacă funcționează toate, nu-i folosită frecvent. Și, mai ales, montarea aparaturii noastre specifice… dar despre asta n-am cum să vă vorbesc.

– Vezi, te rog, și cu scutul metalic, să fii atent la anul lui de fabricație când dai enter pe scut motor Dacia Logan, nu m-am putut abține în timp ce închideam ușa de la birou și o deschideam pe cea spre weekend-ul iminent din fața mea și spre speranța că voi schimba lumea măcar puțin prin faptele mele.

Probă sponsorizată de Auto Gedal.

Articol scris pentru #SuperBlog 2019.

Foto – site și pagina facebook Auto Gedal; foto cover – armenistis.gr.

17 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. ecoarta spune:

  Cu fiecare articol mă uimești! Foarte articulat, adică foarte bine structurat! De la mine, știi tu, maxim! Și steluța de argint!

  Apreciat de 2 persoane

 2. ina02s spune:

  Sunt de acord cu ecoarta, tu te ai specializat in scrisu’ pe orice subiect. Fain. Bafta!! Weekend plăcut! ♥️☺️

  Apreciat de 2 persoane

  1. Da, testul ăsta l-am trecut, față de mine însămi, era o temere oarecare aici… Cu rezonanța cu juriile e uneori mai greu, dar e un „risc” asumat, nu lucrez în advertising. E ca-n viață, cum ne place, ca să-l parafrazez pe Shakespeare, mie de ei și lor de mine :))
   Mulțumesc mult, Ina, sfîrșit de săptămînă frumos și ție!

   Apreciază

 3. Știu… Ieri am dat o tură prin oraș cu treburi și-am căutat-o pe steluța de argint, n-am găsit-o încă, apare ea pîn-la Crăciun… ❤
  Mulțumesc mult!

  Apreciază

 4. Poteci de dor spune:

  Issa, eşti nemaipomenită. Bine, ştiam asta când era vorba de orice text sau vers. Dar zău că te întreci pe tine cu probele astea. Eu zic că ne vei scrie de la munte. Parcă acolo e gala, nu?

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da :)) acolo ajung oricum dacă-s finalistă. Și chiar mă întreb ce poate fi mai rău decît mașini și materiale de construcții…

   Apreciat de 1 persoană

 5. Foarte, foarte ingenioasă, domnișoara 007. Frumos articol, Issa!
  Baftă!🤗

  Apreciat de 1 persoană

  1. :))) cînd n-ai mașină și te tot lovești de… ea, csf…
   Merci, la fel!

   Apreciat de 1 persoană

 6. Ana May spune:

  Încă un text reușit și o probă depășită cu brio!
  Succes în continuare! 😘🍀

  Apreciat de 1 persoană

  1. Da, am reușit să gasesc ceva de zis și-aici, mulțumesc!! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc ❤

   Apreciază

 7. Editor spune:

  Frumos articol, Issa!
  Pare scris dintr-o singură suflare.
  Am mai zis, nu degeaba ai atâția prieteni!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Deci se vede, mi-a mai zis cineva că parcă l-am scris în 5 min… Da, așa a fost, dar am citit ceva despre înainte, că prea nu eram în temă :))

   Apreciază

 8. Mihail Toma spune:

  Să simte încropeala dar… nu-i rău. Oricum treaba-i în coadă de pește: rămâi apendice de cratiță sau verifici saltelele din rulotă, că tot ziceai ceva de Mata Hari 😉 😀

  Apreciat de 1 persoană

  1. 😦 vă simt cumva rămas supărat pe mine…
   Nu de „încropeală”, nici gînd, ci de variantele părții a doua :))

   Apreciază

 9. Mihail Toma spune:

  Să vedem, să vedem! Aștept continuarea, spre infirmare.
  „Și, mai ales, montarea aparaturii noastre specifice… dar despre asta n-am cum să vă vorbesc.”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.