Coșmar e moda pentru mine, căci, de-atâția ani de când mă știu, ne-sclava ei absolută și nevrând să mi-o fac nici pe ea sclavă, trebuie să stau periodic să-mi adaptez ținutele sezoniere la… sezon.

Regăsindu-mă la un moment dat al vieții total în „generația în blugi”, am rămas fidelă constant acestui stil. Cu toate câte-au trecut peste el, fermoare, capse, lungi, scurți, trei sferturi, evazați, cu și fără buzunare sau cu buzunarele alea în care nu-ncap telefoanele-ntr-o veșnică schimbare și ele… și-așa azi nu le mai ții în buzunare dacă le mai vrei. Culori peste culori, de la uitatul bleumarin-denim până la roz bombon…

… Și, cum blugii nu pot fi purtați de unii singuri, mi-am aruncat în dimineața asta lungă și nouă de toamnă o privire pe site-ul de unde-mi iau în ultimul timp tot felul de lucruri, îmi plac brandurile lor, au orice și se pliază pe orice. Chiar și pe gusturile mele.

Carourile… trend de toamnă actuală. Mi-au plăcut mereu, îmi amintesc de partidele de șah cu viața sau de șotronul copilăriei, aș mai sări într-un picior imaginar din când în când. Ador carourile în toate mărimile și combinațiile lor posibile, nu mi se pare o modă de-un anotimp. Și-o damă de caro nu e nicicând de ignorat.

Culorile metalizate… un alt trend funcțional. Ok, aici spun pas un an sau până trece trendul ăsta, mie orice culoare metalizată îmi produce un fior aidoma thrillerelor incerte de pe orice post tv incert. Sunt reci culorile metalizate și nu le pot vedea decât pe bolizii ai căror proprietari privesc la fel de metalic pietonii de la stopuri.

Cum moda e un joc perpetuu și toată lumea vrea să-l câștige, mai e o pereche, pe lângă blugi-cămașă, de găsit: ghetuțe – geantă. Știu dinainte că le voi găsi pe site-ul preferat, au mereu, prin brandurile lor, ceva pe gustul meu, vin repede și sunt de treabă-n toate cele. În plus, ceea ce nu fac de dimineața până seara, i-am recomandat familiei și prietenilor.

Evident, găsesc. Chiar ușor, perechea ideală de botine damă parcă m-aștepta. Iar la genți damă, rucsacul potrivit era primul.

Și astfel, cu două click-uri pot să ies din casă și în toamna-n curs netributară legilor modei, dar și liniștită că mă încadrez cumva, cel puțin atât cât să nu atrag priviri metalice la trecerile de pietoni…

(articol scris pentru #Superblog 2019)