Dacă ne-am lua după Google și Facebook, tăticul Einstein ar fi, practic, autor de citate…

… Omul bun și frumos e bun și frumos oricînd, chiar și cînd, de exemplu, e morocănos sau cînd aveți controverse, iese întotdeauna ceva din ele. Oricum, continuă.

Mi-e drag tare de oamenii simpli, calzi, comunicativi și veseli. Dar, na, uneori parcă nici eu n-am chef să vorbesc despre orice. Iar unii rîd atît de-ntruna, că e clar că nu-i rîsul lor.

Mi-e drag și de oamenii aparent reci. Un om tăcut nu-i obligatoriu unul care n-are ce discuta cu tine sau nu meriți atenția lui. Așa e el, mai introvertit, mai selectiv… și numai cine-a spart astfel de ghețari știe cît de bine e de multe ori în spatele unei aparențe care nu e mască.

Dar cum știi cînd omul e bun și frumos sau nu, oricum ar părea el la prima vedere…?

După cum te simți în preajma lui.

Sînt unii de se uită așa urît la tine, că-ți cad lucruri din mînă sau te-mpiedici de orice. Și sînt unii de se uită așa urît la tine că-ncepi să rîzi cu lacrimi, întrebîndu-te, tare sau în gînd, ce-ai mai făcut.

Uneori abia schițezi un zîmbet la o glumă foarte reușită a cuiva, alteori rîzi pînă și cînd ți-aduci aminte de un banc răsuflat al altcuiva.

Uneori te simți stingher într-o mare de cunoscuți, alteori – acasă lîngă un străin.

Cît te chinui uneori să-ntreții o conversație cu cineva și cum curge de la sine, alteori, cu altcineva!

Uneori cauți trei ore o formulă de salut potrivită și, cînd găsești, parcă tot nu sună cum trebuie, alteori nici nu-ți dai seama cînd sau dacă l-ai salutat pe celălalt, deja vorbiți de-ale voastre.

Omul bun și frumos, dacă nu te uiți tu-n ochii lui, ți-i caută el pe-ai tăi. Îl știți p-ăla cu căutătura numai într-o parte sau pe deasupra ta…? Run, Forest, run. Dar, dacă te-a privit, rămîi.

Adică intuiția. Un as din mînecă dat de univers pe mîna căruia nu pierzi niciodată nici un joc.

Sigur, toate astea în măsura în care fiecare credem despre noi înșine că sîntem același om bun și frumos. Căci n-am văzut încă pe nimeni să zică despre el însuși contrariul și nu știu dacă Einstein a zis ceva și despre asta…

(foto – psihologiadeazi.ro)