Lăsați femeile în pace

Cîteva rînduri fără cifre, exemple, epoci, statistici. Doar despre mine, Femeia care ar trebui să fiu stăpîna propriului meu corp.

Vreau să decid singură cînd, cui și pentru ce mă dau și ce fac după.

Nu să hotărască vreun bețiv sau vreun boxer ratat pe vreo alee întunecată sau în scări de bloc. Faceți-mi legi pertinente împotriva violului și violenței și nu se va mai pune problema unui avort. Măcar de frică dacă nu de bun simț.

Sau să hotărască vreun soț ce m-a luat de gura lumii, a neamurilor sau din niscaiva calcule și-acum îmi toarnă copii, eu îi fac și el pleacă-n Uniunea Europeană la muncă cu altele. Educați-ne în școli, și pe mine cînd sînt încă fată, și pe cel ce va deveni într-o zi tată și soț. În școli, pentru că acasă, dacă vin din aceeași familie tradițională dezorganizată, nu are cine s-o facă. Și nu se va mai pune problema unui avort, pentru că voi înțelege în sfîrșit ce vreau de la viața mea de Femeie.

Organizați cursuri de morală pentru adulți, copiii din flori iarăși nu sînt bineveniți nicăieri. Și iarăși nu se va pune problema unui avort.

Desființați sectele. Lăsați, dacă nu vă puteți lipsi de, bisericile religiilor de bază și terminați cu toți scelerații care interzic accesul la servicii medicale și alte utilități sociale. Sectele nu sînt drepturi ale omului. Conform propriei lor teorii, și copilul ăla e o viață, nu?, deci să aleagă el însuși dacă vrea sau nu o operație sau sîngele altcuiva ca să trăiască, nu numiții părinți înregimentați în secte cu guru dubioși și bogați.
Cît despre Biserica Creștină, toți avem un Dumnezeu, nu intru în detalii, atîta vreau: nu mai hotărîți voi ce să fac cu ce e înăuntrul meu, lăsați-mă să decid eu, nu știți nimic despre mine de fapt. Nici voi, nici statul, pentru biserică și stat eu sînt doar enoriaș sau cetățean, un număr în plus.
Și nu se va pune problema unui avort. Sau măcar vor fi copii sănătoși și cu alte șanse la o viață firească.

Pe mine cine mă apară? – se întreba azi cineva.
Nu mă apără nici istoria, nici legea, nici societatea, nici o religie din lume, de multe ori nici familia.
Îmi rămîne să mă apăr singură și să vă spun la infinit, de cîte ori și unde pot, lăsați-mă în pace, lăsați femeile în pace.
Fără mine oricum n-ați exista. Sau, atîta timp cît eu aleg, ați fi ce trebuie.

(Foto – Spreadshirt)

17 comentarii

 1. Destul de dur spus, dar asa trebuie sa-ti ceri drepturile. Dreptul la educatie nu-i negociabil. Nu-i usor sa fii femeie. Dar avem asa putini profesori cu har, avem atat de putina educatie in familie… Politicul s-a infiltrat ca o caracatita peste tot si na… valoarea nu este apreciata si pusa unde trebuie… Ih …n-a apucat vorbaria si protestu’ …Numai bine !!

  Apreciat de 2 persoane

  • Sînt convinsă că sîntem ținuți în bezna „analfabetismului funcțional” în interese politice, căci reprezentăm o masă electorală.
   Deci, după ce-au intrat în mintea mea, generic vorbind, să mai intre și în patul meu…
   Numai bine și ție, Ina 🙂

   Apreciat de 2 persoane

 2. Desi republican convins sau mai bine spus, conservator, ca asa se numesc astia, la nord de granita, sunt pro choice. Ce nu-nteleg prolife-istii, e ca noi o facem si din placere, nu doar din necesitate, ca nu mai suntem animale cam de multisor. Iar daca e sa se intimple de cite ori ne placeruim, atunci unde draci vom ajunge? Mentionez ca sunt impotriva metodelor de automutilare existente si chiar a „balonzaidelor”. Automutilarea imi repugna, fiind o manifestare primitiva si inumana. Iar baloanele, indiferent de gust 😉 , mi se par de prost gust 😆 si contra naturii. Cam ca florile din plastic infipte-n ghivecele din fata casei.

  Apreciat de 1 persoană

  • Prolife-iștii, ca și tradiționaliștii, au ochelari de cal. Culmea, deși aș fi de-acord cu ei în fond, pun așa o formă a problemei că mă lipsesc total.

   Apreciază

  • Well, pentru ei, femeia e o victima colaterala si-n consecinta, neglijabila. Dar as fi curios sa aflu citi pro life militanti au adoptat copii din orfelinate. Citi dintre ei ingrijesc orfani cu dezabilitati. Datul din gura e ieftin. Ca daca ii roade grija de nenascuti, cu atit mai mult ar trebui sa-i arda si de cei nascuti si oropsiti. Ceva ma face sa cred ca nici nu le-a trecut prin cap o astfel de eventualitate, atit sunt de patrunsi. 😉

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.