Cîteva rînduri fără cifre, exemple, epoci, statistici. Doar despre mine, Femeia care ar trebui să fiu stăpîna propriului meu corp.

Vreau să decid singură cînd, cui și pentru ce mă dau și ce fac după.

Nu să hotărască vreun bețiv sau vreun boxer ratat pe vreo alee întunecată sau în scări de bloc. Faceți-mi legi pertinente împotriva violului și violenței și nu se va mai pune problema unui avort. Măcar de frică dacă nu de bun simț.

Sau să hotărască vreun soț ce m-a luat de gura lumii, a neamurilor sau din niscaiva calcule și-acum îmi toarnă copii, eu îi fac și el pleacă-n Uniunea Europeană la muncă cu altele. Educați-ne în școli, și pe mine cînd sînt încă fată, și pe cel ce va deveni într-o zi tată și soț. În școli, pentru că acasă, dacă vin din aceeași familie tradițională dezorganizată, nu are cine s-o facă. Și nu se va mai pune problema unui avort, pentru că voi înțelege în sfîrșit ce vreau de la viața mea de Femeie.

Organizați cursuri de morală pentru adulți, copiii din flori iarăși nu sînt bineveniți nicăieri. Și iarăși nu se va pune problema unui avort.

Desființați sectele. Lăsați, dacă nu vă puteți lipsi de, bisericile religiilor de bază și terminați cu toți scelerații care interzic accesul la servicii medicale și alte utilități sociale. Sectele nu sînt drepturi ale omului. Conform propriei lor teorii, și copilul ăla e o viață, nu?, deci să aleagă el însuși dacă vrea sau nu o operație sau sîngele altcuiva ca să trăiască, nu numiții părinți înregimentați în secte cu guru dubioși și bogați.
Cît despre Biserica Creștină, toți avem un Dumnezeu, nu intru în detalii, atîta vreau: nu mai hotărîți voi ce să fac cu ce e înăuntrul meu, lăsați-mă să decid eu, nu știți nimic despre mine de fapt. Nici voi, nici statul, pentru biserică și stat eu sînt doar enoriaș sau cetățean, un număr în plus.
Și nu se va pune problema unui avort. Sau măcar vor fi copii sănătoși și cu alte șanse la o viață firească.

Pe mine cine mă apară? – se întreba azi cineva.
Nu mă apără nici istoria, nici legea, nici societatea, nici o religie din lume, de multe ori nici familia.
Îmi rămîne să mă apăr singură și să vă spun la infinit, de cîte ori și unde pot, lăsați-mă în pace, lăsați femeile în pace.
Fără mine oricum n-ați exista. Sau, atîta timp cît eu aleg, ați fi ce trebuie.

(Foto – Spreadshirt)